• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Helena Rönnberg

  Åren går, Icakuriren består!

  Före sommaren fick jag ett brev av en mångårig prenumerant, som fick mig att leta och läsa i vårt gamla tidningsarkiv.
  "Bilden på tidningen blev en nostalgitripp för mej. Jag letade fram mina tidningar från 1955, nummer 18 och nummer 29–30. Varför då, kan man undra? Jo, det året utlyste Icakuriren en tävling om Midsommarbrudpar. Bland 200 tävlande valdes min fästman och jag ut till detta brudpar.
  Ett fantastiskt pris väntade oss. Bröllopsmiddag för 50 personer. Bruden, jag, fick också ett underbart guldsmycke med en infattad bergkristall och guldkedja."
  Brevförfattaren och bruden, Ingrid Svensson, fick mig också att imponeras av Icakuriren. Tänk att Icakuriren betytt så mycket, och till och med varit med och ordnat bröllopsfester. Närmare sina läsare än så kan man knappast komma. I det här numret har vi träffat Ingrid och hennes make Sune, som i år firar 60-årig bröllopsdag.

  Icakuriren, denna numera 73-åriga dam, för nog är hon en dam för mig, som stått stark genom alla år. Som nästan är en institution, och som under sin existens sett  stora samhällsförändringar. En dam som själv förändrats, bytt format och numera innehåller färgbilder, men som genom alla år behållit sin själ och ryggrad.
  Från början var tonen i tidningen ibland lite beskäftig, när man gav råd om hur unga hustrur skulle sköta hushållet, mannen och barnen.
  Numera är Icakuriren en tidskrift som läses av både kvinnan och mannen (drygt en tredjedel av läsarna är män), och tonen är inte så uppfostrande. Men fortfarande vill vi vara en vän och hjälp för både din vardag och helg. För det som verkligen betyder något i livet; hälsan, välmåendet, god mat och skönt hemmaliv.

  Hör gärna av dig till mig med åsikter om tidningen, med något minne du själv har av Icakuriren, eller något du vill att vi ska skriva om.
  Jag tror att tiden är förbi då vi ordnar stora bröllop och bygger om kök (jo, det har också förekommit).
  Men tänk vilken känsla, att vara en del av en tidskrift som funnits i så många svenska hem genom åren. Ni förstår säkert att vi som gör Icakuriren tycker att vi har världens roligaste jobb, och världens
  trevligaste läsekrets! Fortsätt höra av er!

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!