Årets julklapp är en mobillåda

HUI Research utser för trettioandra året i rad årets julklapp, och 2019 föll strålkastarljuset på mobillådan – en låda som ska hjälpa oss att koppla ned.

Vi älskar våra mobiltelefoner, vi kan hålla kontakten med familj och vänner, vi kan spela spel, shoppa, dela bilder, dela åsikter och tankar, starta twitterstormar. Möjligheterna är oändliga. Kanske är det också just därför det har blivit så svårt att lägga ifrån sig denna multifunktionella accessoar. Men under 2019 har diskussionerna om skärmtid tagit fart, hur den påverkar oss och vår omgivning och det är där HUI Research hittat inspirationen till årets julklapp: 

– Svenskarna reflekterar mer och mer över telefonens användningsområde, och försöker nu i allt högre grad justera sitt beteende därefter. Redan idag finns till exempel appar för att reglera sin skärmtid. Mobillådan är ett hjälpmedel under de tider på dagen man vill lägga ifrån sig mobilen för att istället läsa en bok, sova eller umgås med familjen, säger Jonas Arnberg, vd HUI Research. 

Årets julklapp ska vara en nyhet eller ha väckt intresse under året och representera den tid vi lever i. 

Andra företag och organisationer hakar på trenden om årets julklapp, t.ex. SJ som lanserar den ”Alternativa julklappen – tågresan”. Och enligt Greenpeace är den bästa julklappen ingen julklapp alls. 

Källa: HUI Research

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top