Baka sommarens godaste kakor

Baka goda sommarkakor att ta fram i bersån. Här bjuder vi gamla favoriter och nya populära kakrecept.

Baka sommarens godaste kakor
Hallongrottor
Spröda hallongrottor som smälter i munnen. Foto: Arne Adler
Baka sommarens godaste kakor
Toscakaka med mandeltäcke
Toscakaka med mandeltäcke. Foto: Arne Adler

Hallongrottorna är spröda eftersom de görs på mördeg. Därför gräddas de i skyddande småbrödsformar.

Hallongrottor som kan frysas

 

Drottningnamnet har denna paj fått av blandningen blåbär och hallon som vanligtvis ger sommarns härliga drottningsylt. Pajen kan frysas.

Drottningpaj med blåbär och hallon

 

Toscakaka är helt enkelt en sockerkaka med topping av kolasmakande smet med hackade eller flagade mandlar.

Toscakaka med mandeltäcke

 

Gör en chokladkaka helt utan mjöl, så som denna där mald mandel stadgar smeten istället för mjöl. En verklig godbit även för glutenkänsliga.

Chokladkaka med hallon och grädde

 

Skorpor känns alltid trevligt att knapra på, och just de här småskorporna är en läcker liten munsbit med till exempel räkost.

Sommarskorpor med brödkryddor

 

Rulltårtan är snabbaste kakan man kan baka, färdig till servering inom en timme från det att du börjat. Rulltårtan kan frysas.

Rulltårta med hallonsylt

 

Om du redan har ett rånjärn sen gamalt, eller nyss köpt ett på loppis eller någon av sommarens bonnauktioner kan du prova detta pålitliga recept. Kakorna kan frysas.

Rånstrutar med kardemumma

 

Gifflar på deg med bakpulver påminner lite om mördegskakor. De här gifflarna är hoprullade med apelsinmarmelad.

Kaffegifflar med apelsinmarmelad

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top