Jordgubbar

Den bästa av säsonger är här. Har du egna jordgubbar eller plockar du dem i butiken? Hur som helst, här några goda förslag att slösa dem på. Fler recept i artikeln.Marängrulle med jordgubbar och gräddeZabaione till jordgubbarJordgubbsshake med vaniljglass

Smala rackare

100 g jordgubbar innehåller 38 kcal. Praktiskt taget ingenting så du kan gott unna dig en klick grädde till

Jordgubbar
Härliga jordgubbar.
Foto: Anna Huerta
Jordgubbar
Zabaione serveras varvad med skivade jordgubbar.
Foto: Anna Huerta

Ett och annat

• Visste du att den svenska jordgubbssäsongen sträcker sig från maj till september.
• Att jordgubben kom till Sverige på 1700-talet.
• Att vi svenskar äter ungefär 2 kilo jordgubbar per person under en säsong.

Klicka och läs de läckra jordgubbsrecepten

• Fattiga riddare med jordgubbar
• Jordgubbssoppa med yoghurt
• Jordgubbsshake med vaniljglass
• Marängrulle med jordgubbar och grädde
• Zabaione till jordgubbar
• Jordgubbsmarmelad

Hårda krav på gubben

Innan du stoppar en jordgubbe i munnen, betänk då alla de krav som ställs på den.
1. Den ska vara hel.
2. Inte angripen av något olämpligt.
3. Befriad från partiklar som inte hör jordgubben till.
4. Se färsk ut men inte vara tvättad.
5. Inga krypande skadedjur i närheten.
6. Den ska inte vara luktlös.

Av Lise-Lott Andersson

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top