Vi kryssar med Icakuriren!

Vi har pratat med några av våra läsare som redan bokat sin biljett till Icakurirens inspirerande kulturkryssning 12–13 november. Häng med du också – och ta chansen att umgås, träffa oss och många intressanta kulturprofiler under ett dygn!

Ann Jansson

Ålder: 82 år.
Bor: Stockholm.
Gör: Pensionär – har mycket tid för kultur! 
Intressen: Jag är en typisk kulturtant, läser mycket och går ofta på teater. 
Vad ser du mest fram emot med kryssningen? Att möta och lyssna till flera av deltagarna, mest Lena Andersson – jag läser allt hon skriver. Även Kalle Lind och Göran Everdahl med hans tips på film och böcker. Jag tycker det är ett lockande program och ser verkligen fram emot det!
Vem gör dig sällskap? Min bästa väninna sedan många år. Vi brukar resa tillsammans och detta är ett bra tillfälle att umgås.

Alf Edgren

Ålder: 78 år.
Bor: I Västerås.
Gör: Ingenting och allt. Försöker delta i barnbarnens utveckling.
Intressen: Kultur och friluftsliv, främst musik, teater och film.
Vad ser du mest fram emot med kryssningen? Att träffa och lyssna till Kalle Lind, höra mera anekdoter och fakta om svenskt revy- och artistliv, med inriktning på Svenska Ord. Att möta och höra på Lena Andersson, en av våra absolut främsta författare. Kanske få en bok signerad av henne. Hennes medverkan i radioprogrammet ”Allvarligt talat”,  har jag också uppskattat mycket. 
Vem gör dig sällskap? Det blir min fru Lena och jag. 

Läs mer om kryssningen och boka här!

Birgitta Forsén

Ålder: 79 år.
Bor: Mölndal.
Gör: Pensionär, före detta lärare.
Intressen: Sportdykning! Numera bara i varma vatten. Så är jag engagerad i Svensk dykerihistorisk förening.  
Vad ser du mest fram emot med kryssningen? Det är många intressanta människor som ska med. Jag gillar litteratur. Det är en bra blandning av folk med samma intressen som jag. Jag växte upp med Icakuriren hos både mormor och mamma – jag sviker den aldrig! Att få åka med på kryssningen blir kul, så får jag träffa några av er på tidningen. 
Vem gör dig sällskap? Jag reser själv.

Gunilla Salo

Ålder: 70 år.
Bor: i Rönninge, söder om Stockholm.
Gör: Målar med pastellkritor, tränar, släktforskar, sjunger i kör, spelar folkmusik på fiol, läser samt hänger med familj och vänner. En del fågelfoto blir det också.
Intressen: Samhälle och kultur överlag är intressant och jag tror att den mix som kommer att presenteras på kulturkryssningen blir riktigt bra! 
Vad ser du mest fram emot med kryssningen? Jag ser verkligen fram emot att lyssna på Lena Andersson som alltid är aktuell i debatter med sina lysande analyser. Jag hoppas att det blir frågor och diskussion.
Vem gör dig sällskap? Min make och våra kära grannar. 

Agneta Aronsson

Ålder: 70 år.
Bor: Strömsholm.
Gör: Är jobbonär, utbildar ridlärare på Strömsholm. Tidigare Svensk paradressyrs förbundskapten.
Intressen: Hästar och historia. 
Vad ser du mest fram emot med kryssningen? Egentligen hela kittet! Jag är ingen kulturmänniska, utan en hästmänniska, som gillar historia. Jag åker på någon konsert eller teater då och då. Jag känner ju till några av personerna som ska vara med. Det kan bli lite kul alltihopa, att ha möjlighet att åka på något annorlunda som inte handlar om hästar. 
Vem gör dig sällskap? Min man. 

Läs mer om kryssningen och boka här!

Scroll to Top