Modejouren hjälper Katarina att hitta lättskötta reskläder

Reser gör hon både i jobbet och privat. Nu vill Katarina ha hjälp av modejouren att hitta snygga, skrynkelfria plagg som ser lika fräscha ut efter 20 timmar på planet. 

Kort om Katarina Björling

Yrke: Affärsutvecklare på Tetrapak

Familj: Två barn. Eva 15 år och Victor 19 år.

Bor: Lägenhet i Lund

Intressen: Tränar regelbundet. Springer, vandrar och åker skidor.

Stolt över: Jag vågar utmana mig själv och prova på saker som jag inte vet om jag riktigt klarar av. Och så är jag stolt över mina barn förstås.

Drömmer om: Mer fri tid, kanske en egen verksamhet som jag själv styr över.

Vill du också bli stylad av Modejouren?

* Modejouren bjuder på professionell klädstyling, hår och makeup en hel dag i Stockholm. Övriga kostnader som till exempel resor och övernattningar betalas av modellen.
* Skriv till oss och berätta vad du vill ha hjälp med. Skicka med ett foto i helfigur och en porträttbild. Ange storlek, längd och vikt. Glöm inte att skriva namn, adress och telefonnummer.
* Skicka ditt brev till:

Modejouren, Box 6630, 113 84 Stockholm

Eller mejla: modejouren@formapg.se

10 Så packar du lätt och rätt!

1. Välj naturmaterial som siden och ylle. Det andas, är svalt när det är varmt och varmt när det är kallt.

2. Tänk på att plaggen ska gå att kombinera med varandra, alltså inga solitärer.

3. Bra underkläder som passar till olika kombinationer.

4. Skriv upp när du kommer hem vad du saknade i väskan, så är det lättare att packa nästa gång.

5. Gör en packlista och håll fast vid den.

6. Ta med dina bästa plagg när du är ute och reser. Man kan vara lite finare till vardags när man är borta, alltså höj ribban.

7. Ta med dig en mindre väska så blir du mer kräsen när du väljer.

8. Ta handbagage för kortare resor så slipper dus vänta i bagageutlämningen.

9. Packa smart genom att rulla ihop dina kläder! Det sparar plats och det blir mindre skrynkliga om man rullar dem hårt.

10. Tänk kraftig kvalitet i botten på resväskan och tunnare kvalitet högre upp.

Modejouren hjälper Katarina att hitta lättskötta reskläder
Katarina före modejourens styling
Katarina före. FOTO: PETER KNUTSON
Modejouren hjälper Katarina att hitta lättskötta reskläder
Katarina i nya reskläder
Katarina efter: Jag gillar allt! Känslan i sidenskjortan var fantastisk och koftan känns kvinnlig. Och tänk att jag kan ha så kort kjol!FOTO:PETER KNUTSON

Modejouren hjälper Katarina att hitta……

  • …lättskötta reskläder
  • …sköna mysplagg
  • …bästa feststassen
     

Uppdrag Katarina

Katarina Björling reser ofta i jobbet. Hon behöver lättskötta, skrynkelfria kläder som fungerar efter flera timmar på ett flygplan.

Hon är snabb, envis och gillar utmaningar. Egenskaper som hon hade nytta av redan i tonåren när hon var elitryttare och europamästare i fälttävlan för juniorer.
– Jag fick tidigt lära mig att ta ansvar och det gjorde att jag växte som människa. Jag satt upp mål, tränade för att komma dit och lärde mig att det inte gick att fuska om man ville komma någonstans, berättar Katarina Björling.

Katarina är uppvuxen i Vetlanda i Småland men bor sedan många år i centrala Lund tillsammans med sina två tonårsbarn Anna och Victor.
I dag är hästarna utbytta mot vandringskängor och skidor. Hon löptränar några gånger i veckan, tycker om att vandra i skogen och åker skidor på vintern.

Men Katarina gillar även att promenera i stora städer. Tillsammans med sina barn har hon startat ett projekt som de kallar "stadsprojektet". Det går ut på att familjen tillsammans ska försöka beta av alla Europas huvudstäder framöver.
– Vi har hunnit med några av de största, men har rätt många kvar. Vi planerar resorna ihop och läser in oss på det vi vill se och hittills har barnen kommit överens.
Resor har alltid varit en del av Katarinas liv. 1999 tog hon familjen med sig och flyttade till Vernon Hills i USA och jobbade där i två år.

I dag arbetar Katarina som projektledare och affärsutvecklare på Tetra Pak i Lund och reser 70-80 dagar per år, främst till Asien. Som affärskvinna behöver hon se bra ut även efter 20 timmar på ett flygplan.
– Jag behöver hitta lättskötta plagg som är rätt för mig, gärna både tuffa och kvinnliga.
Jag gillar svart och vitt, men när man blir äldre kan svart bli alldeles för skarpt mot ansiktet.

I somras fyllde Katarina 50 år, en milstolpe i livet och kanske ett lugnare tempo?
– I början var det aaahhh… så obehagligt. En tröskel, verkligen. Men när jag väl bestämde mig för att ha ett kalas, att manifestera det hela så kändes det genast lite bättre. Och nu är det inte alls så farligt längre.
 

Katarinas nya resstil

Så tänkte stylisten Hedvig:

Katarina fick en tuff stil med klassiska plagg. Koftan är ett bra alternativ till kavaj, man känner sig välklädd, men blir inte så strikt. Vill man vara välklädd i en kort kjol bör man välja enfärgade lite tjockare strumpor. Sidenblusen och klack på skoletterna ger en kvinnlig, sensuell känsla. Ett skärp är en rolig detalj och halsbandet bryter av snyggt mot kläderna.

Underkläder till resan:

En hudfärgad formpressad bh passar bra till det mesta, men främst till ljusa t-shirts och andra ljusa åtsittande plagg för en transparant look.
 

Festkläder


Tips från Hedvig: 

En klänning i helsiden är kvinnligt, ett underbart material som man känner sig fin i och är lätt att packa. Ett par tajts till fungerar bra om tunikan är kort. Högklackat är snyggt, men man kan ha med sig ett par extra att byta med på festen om man vill. Lägga i en silikon-halvsula i skorna så blir de skönare.

Underkläder till festen:

Två plagg som nästan försvunnit men som är oumbärliga i en välklädd garderob – är underklänningen och underkjolen. Med en underklänning faller klänningen fint och kjolar och tunikor utan foder hakar inte upp sig på strumporna. Dessutom sparar man plaggen och behöver inte tvätta dem lika ofta, man kan tvätta underklänningen i stället. En svart spetsbehå är alltid snyggt till fest. Med matchande trosa blir det riktigt elegant – och sexigt.

 

Hemmamyskläder
 

Tips från Hedvig:

Jag tänkte mest bekvämlighet när jag valde myskläder. Assymetriska linjer passar alla oavsett hur man ser ut.

Mysplagg behöver inte bara vara ett par slitna jeans. Välj sköna plagg som du kan ta emot gäster i eller bekväma plagg att ha på dig på hotellrummet om du är ute och reser. Trikå tar liten plats i väskan.

Underkläder för hemmamys:

Linne och trosa för avkoppling och hemmamys. Passar också mycket bra till den lilla bysten både till vardag och fest.
 

Tips från Héléne Hagman, hår-och makeupstylist

Håret:

  • Katarina har ett typiskt nordiskt hår med många tunna hårstrån. Jag har klippt in stödhår och skapat tre frisyrer i en. Håret är helfärgat för att få volym och slingor gör det livfullt.
  • För resan gjorde jag en snabbfixad och lättskött frisyr. Tvätta, kamma ner och självtorka. Den självlockiga frisyren är en allroundvariant som passar i många sammanhang. Frisyren kramas fram från Katarinas självfall.
  • Partyfrisyren känns härligt rockig! Frisyren tuperas rejält för att få höjd och sprayas för att få stadga.
  • Makeup: Katarinas makeup går i hösttoner – varma, matta bruna toner som bas. Jag använder sparsamt med foundation, en mörkbrun ögonskugga fungerar både som ögonskugga, eyeliner och på ögonbrynen. Läppennan går i plommon och jag målar lite utanför för att förstora överläppen och för att lipglosset inte ska rinna ut. Vattenfast mascara är bra när man reser och när man ska på fest. 
     

Köpställen Modejouren:

www.malousander.dk

Adax, www.adax.dk

AnnaO 08-6150720

Belmondo +4940 333 00407

Ceannis 08-545 895 80

Dolce& Gabana 08-704 20 90

Ecco 0340-86700

Glitter 08-51 802000

Hedvig Stockholm, www.hedvigstockholm.se

H & M 08-796 55 00

In Wear 08-662 24 00

Jackpot 08 505 766 00

Kari Traa 031- 3131431

Lindex 08-411 80 00

Loxwood 08-641 6886

Malou Sander/ Mildh press 08-640 08401

Marc by M Jacobs/Se&Synas 08-704 20 90

Marc Jacobs/ Se & Synas 08-704 20 90

Marella +39 0522 927 411

New House www.newhouse.se

Part Two 08-662 24 00

Penelope 019-12 45 55

Sand www.sand.dk

Turnover/ Mildh press 08-640 08401

Wera/Åhlens 08-402 80 00 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top