• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Modejouren skapar volym i Katarinas hår

  Det tunna nordiska håret är inte alls hopplöst. Modejouren gav Katarina fick tre lättskötta frisyrer med volym. Bläddra i bildspelet ovan och titta på Katarinas frisyrer.

  Katarina före modejourens styling
  Katarina före. FOTO: PETER KNUTSON


  Visa album

  Problem:

  Katarina har ett typiskt nordiskt tunt hår. Hon reser mycket i jobbet vill ha tips på frisyrer med volym, som fungerar efter flera timmar på ett flygplan.

  Frisör Helene Hagman:

  För att ett nordiskt hår ska få volym behövs rätt klippning, rätt färg eller permanent och rätt styling produkter. Katarina får en klippning där jag klipper in håret för att ge stöd åt frisyren. Håret helfärgas i en varm, naturlig färg som är en nyans ljusare än hennes egen hårfärg. Den nya färgen ger en fyllig känsla, eftersom hårstrån sväller och blir dubbelt så tjocka när de färgas. Jag lägger till ljusa slingor för extra stadga och glans. 

  Helenes 5 Bästa hårtips för tunt hår:

  1. Fråga efter volymklippning nästa gång du går till frisören. De flesta med tunt hår får känslan att ha mycket hår om de får rätt klippning.

  2. Alla vill inte färga sitt hår för att få volym. Det finns bra produkter som kan hjälpa dig på traven. Fråga din frisör vilka produkter som passar just dig.

  3. Borsta aldrig håret när det är blött utan borsta igenom det innan du tvättar det. Torrt hår är dubbelt så starkt som ett blött.

  4. För att få stuns i ett tunt hår är det ett måste med en hårfön. Lyft olika sektioner av ditt hår rakt upp med en stor rundborste och blås på rötterna underifrån i hårets växtriktining. Blås först med varm luft och sedan med kall luft som fixerar. Avsluta med att torka hela håret upp och ned.

  5. Använd inte den starkaste värmen på fönen, den svagare är bättre för håret och för hårborsten också.

  Det blir bättre att forma håret om du inte fönar riktigt torrt.

  TIPS!

  Anpassa frisyren efter din egen storlek och helhet. Är du en liten och nätt person, se upp för stora frisyrer. Är du lång och ståtlig välj frisyr med lite längder i.

  Hitta rätt stylingprodukter för volym!

  • Spray: Ett hårspray fixerar frisyren och ger stadga. För att få volym tupera håret försiktigt intill huvudet och sedan spraya med en lätt hårspray.
  • Mousse eller volymgivade lotion: För att få extra volym spraya volym mousse intill hårrötterna när håret fortfarande är fuktigt och föna sedan håret upp och ned. Håret ska inte bli hårt utan mjukt och följsamt.
  • Saltvattenspray eller saltvattencreme: Känns nästan som håret är doppat i saltvatten. Ger volym och struktur i håret.
  • Torrschampo: Rengör håret utan att det behöver blötas plus att det känns fylligare och mer formbart.
  • NYHET! PuderVax: Pudervax liknar torr shampo och ger håret volym och en fyllig känsla. Det är bara att krama in och forma håret.
  • Anti-frizz: Hjälper flygigt hår utan att det blir nertyngt.
  • Glansspray: Gör håret formbart och motverkar statisk elektrisitet. Skyddar mot värme vid fön och är perfekt som finish när du är klar med din vanliga styling.

  TVÄTTA, VÅRDA, STYLA...SÅ FÅR DU VOLYM.

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!