Modejouren hjälper Karin 40 att hitta festkläder

Karin ska ha 40-årsparty, men saknar snygga festkläder. Modejouren med proffsiga stylisten Hedvig Andér rycker ut och bjuder på en hel dag med smarta stiltips.

Hedvigs 3 bästa stilråd

1. Vad som är mode är inte viktigast. Det gäller att hitta plagg som passar din kroppsform. Tänk på att alltid utgå från den du är och den kropp du har när du väljer kläder.

2. Lägg fokus på rätt ställe, balansera den delen som är minst attraktiv. Lura ögat att se på det vackra.

3. Våga ta plats och utnyttja din kvinnlighet. Och kom ihåg, det behöver inte kosta en förmögenhet att hitta en egen stil

Festtips

• Ett festligt material kan aldrig bli för tunt.
• Till fest är riktigt tunna hudfärgade strumpor med halvglans snyggt.
• Inhandla aldrig ett festplagg som kräver att du före veckans slut ska ha krympt en storlek.
• Fräscha skor är A och O

naturligt skön – steg för steg

1. Susanne Persson lägger en foundation, (True match vanilla ivory), efter det en concealer under ögonen och vid näsvingarna (Touche magique nr 3 beige naturel). Avslutar med ett fast puder för att fixera makeupen och matta ner hyn (True match
tose ivory).

2. Till ögonen en brunrosa ögonskugga (Color appeal, Tri pro, grey eyes) som suddas ut vid sidan och under ögat.
En svart eyeliner dras tunt på övre fransraden och suddas ut lite grann med en svart ögonpenna (Superliner black). En tunn linje dras med svart penna längs nedre fransraden. Svart mascara på ögonfransarna (Telescopic svart).

3. Bronzepuder läggs på kindben och tinningar, näsa och haka för att få en lätt solblekt känsla (Glambronze nr 4). Rouge läggs mitt på kinden för en lätt rosig effekt (Candy pink nr 5).

4. Ljust rosa på läpparna för att lägga fokus på ögonmakeupen (Color riche nr 102 + ofärgat lipgloss). Brun ögonbrynspenna. Alla produkter från L’Oreal Paris.

5Karin behåller längden på håret för att kunna sätta upp det. Frisören Line Vestberg klipper de trasiga topparna.

6. Line gör extra ljusa slingor på utväxten i benan (Garnierhigh light kit M1, extra ljus). För att få volym i håret används mousse vid föning (Garnier fruktis style volyme booster mousse), och fixeringsspray för att hålla håret på plats

Modejouren hjälper Karin 40 att hitta festkläder
Karin efter i festkläder.
Foto: Peter Knutson

40-årsfesten närmar sig med stormsteg. Karin Andersson har bjudit hem 30 vänner på stor buffé och ordnat med en hembyggd skybar på den inglasade balkongen på 15:e våningen.

– Gästerna tjatar om att de vill ha disco också, självklart ska de få det.

Det känns ganska okej att fylla 40 just nu, tycker Karin. Det nya jobbet på Folktandvården i Högdalen utanför Stockholm och alla trevliga arbetskamrater får henne att må bra.

Dessutom har Peter, hennes sambo sedan femton år äntligen köpt förlovningsringar och friat så det lär blir ytterligare en fest inom kort.

– Annat var det efter mitt 39 årsparty, då kände jag mig ganska vilsen och visste inte vart jag var på väg i livet.

Det här med kläder upptar inte så stor del av Karins vardag. Hon behöver sällan tänka på vad hon ska ta på sig när hon ska till jobbet.
Som tandsköterska bär hon alltid samma arbetskläder, byxor och bussarong.

– Det är jättepraktiskt och just nu uppskattar jag det. Jag har fullt upp med att klä på båda ungarna och skulle inte hinna med att fixa mig själv också. Men visst har jag blivit bekväm och har svårt att förnya mig.

– Jag tycker inte att det är så viktigt med kläder, samtidigt är det roligt när det funkar och jag känner att jag trivs i nåt.

Klädsnobben i familjen Andersson är i stället sambon Peter. Det är han som har den fullproppade klädkammaren och det är han som handlar både till sig själv och till Karin.

– Peter har bra smak, han gillar det klassiska och vet vad jag passar i. När han tycker jag ser alltför tråkig ut, brukar han köpa nytt. Det kan bli både stövlar och kavajer.

Själv gillar hon att rensa och slänga och försöker leva efter feng shui-modellen; en kavaj, en vit blus och några basplagg, det är allt. Till fest blir det gärna ett säkert kort som till exempel en svart klänning.

Inför kalaset drömmer hon om att våga mera och hitta en personlig stil.

– Och så vill jag bli festens medelpunkt, skriv det!

Vill du få hjälp av modejouren

Vill du få hjälp med klädstil, makeup och hår? Ta chansen och skriv till oss – nästa gång kan det vara dig Modejouren rycker ut till.
• Skicka ett brev till redaktionen och beskriv vad just du vill ha hjälp med.
• Sänd med ett foto på dig själv i helfigur och porträtt.
• Ange din storlek, längd och vikt.
• Kom ihåg namn, adress och telefonnummer så vi kan nå dig.
• Modejouren bjuder på professionell klädstyling, hår och makeup under en hel dag i Stockholm.
• Du får själv betala övriga kostnader som till exempel resor och övernattning.

Skicka ditt brev till:
Modejouren, Icakuriren, Box 6630, 113 84 Stockholm

Av: Ann-Kristin Rönnerbäck

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top