• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Känslostormar, tårar och helt nya insikter

  "Äntligen kan livet så smått återgå till det normala, till stor glädje för alla oss som längtat efter att få insupa kultur med alla sinnen."

  Känslostormar, tårar och helt nya insikter

  Jag stod där framför tavlan som fullkomligt strålade, och plötsligt började tårarna rinna. Den var så otroligt vacker, färgerna, ljuset, känslan. Jag hade fått en släng av Stendhals syndrom, det vill säga drabbats av yrsel och starka känslor vid åsynen av stor konst. Precis som denne franske författare gjorde i just denna stad. Florens är en storslagen kulturupplevelse och ett bevis för hur viktigt det är med konst, teater, sång, dans, musik, ja, allt det där som kan få oss att ana livets större mening.

  Tavlan jag upplevde så starkt heter "Primavera", "Våren", och målades av Sandro Botticelli år 1482. Den hänger på Uffizierna, ett museum i staden som var renässansens och humanismens vagga. Det var här den mörka medeltiden först ersattes av en era av upplysning och konst. För visst kan konst få oss att se bortom oss själva. Den inspirerar och gör oss starka nog att inte bara hantera en stundtals tung vardag utan också att se till andra människors behov. 

  Äntligen kan livetså smått återgå till det normala, till stor glädje för alla oss som längtat efter att få insupa kultur med alla sinnen. Så det känns väldigt kul att vi kan bjuda på en riktigt matig kulturbilaga i det här numret, med alla höstens guldkorn. Du hittar den på sidan 27.

  Puh, så har jag skrivit min första välkommen-text som chefredaktör! Ja, ni ser att jag har skaffat en Ny på jobbet-skylt. En sådan där som förklarar varför kassakön sniglar sig fram extra långsamt och den stackars kassörs­kan/kassören har svettdroppar i pannan och desperat blick. Den betyder att ni får ha lite överseende med att jag inte lärt mig exakt allt som Åsa kunde, än. Och att ni måste vara lite extra snälla mot mig! 

  Jag ser verkligen fram emot att lära känna er läsare och jag hoppas att ni hör av er till mig med åsikter, önskemål, beröm och spännande livshistorier. Det är ju för er skull jag och mina duktiga kollegor går till jobbet varje dag! 

   

   

   

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!