Här kommer Lotte!

Åsa Holmström säger välkommen till Lotte Ivarson Sandén, Icakurirens tillträdande chefredaktör, och farväl till er kära läsare.

Hallå Lotte, nu slutar jag och du blir ny chefredaktör. Hur känns det?

– Jag är så oerhört glad, det ska bli jätteroligt att lära känna läsarna ännu bättre. Icakuriren är en fantastisk tidning som fått väldigt mycket positiv respons det senaste året. Jag har ju jobbat här drygt ett år nu.

Vad gillar du bäst med just Icakuriren?

– Att den är ett nyhetsmagasin med lite av varje. Ett bra sätt att hänga med. Nyfiken, allmänbildande, med intressant kultur, bra mat. Den är unik, inte alls som en vanlig veckotidning.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag är född i Karlskoga, sedan blev det Linköping, Uddevalla, Alfta, Bollnäs och Stockholm. Det var pappas karriär som ledde oss genom landet. Han var ingenjör och byggde stora grejer. Jag gick kulturvetarlinjen och har jobbat med tidningar sedan 80-talet. Till exempel Allt i Hemmet och Villaägaren, en av landets mest lästa tidningar. Det är också en tidning för hela familjen, med mogna och kloka läsare.

Och vad gör du annars i livet?

– Ridning är min oas och fristad. Att åka från ett stressigt jobb till min islandshäst Glitbrá och rida ut i naturen. Namnet är en blomma, en sorts prästkrage, men lär också betyda gyllene ögonfransar.

Om du inte blivit journalist…?

– Min plan var att bli upptäcksresande i Afrika… Kanske veterinär. Eller bara bo med en massa hästar och hundar i ett stort hus. Men sedan pryade jag på lokaltidningen Ljusnan i Bollnäs och halkade in i journalistyrket.

Hur tänker du framtiden för Icakuriren?

– Vi ska fortsätta på den inslagna banan och göra en lika bra tidning varje vecka. Underhållande och läsvärd. Författaren och språkvetaren Sara Lövestam har vi just knutit upp som ny medarbetare, hon ska skriva om språk och dialekter. Livsåskådning är också ett ämne vi märkt att läsarna är intresserade av. Och så blir det mer om miljön nu när det är så brännande aktuellt.

 

Jag säger välkommen till Lotte och farväl till er kära läsare. Det är en tuff värld, men av er har jag bara fått kärlek. Det värmer hjärtat. Hoppas vi ses igen!

Allt gott till er från

Här kommer Lotte!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top