• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Chefredaktör Åsa Holmström: "Jag lovar runt, men håller ofta tunt"

  Ett riktigt gott nytt år till er alla härliga läsare, vi ses 2021!

  Chefredaktör Åsa Holmström: "Jag lovar runt, men håller ofta tunt"

  Visst är det trevligt att ge löften på nyårskvällen? Tänka på vad man vill förändra med sig själv, och varför. Det vet ju alla att många löften ryker redan första veckan, så det får inte vara för svårt. Det är bortkastat att efter lite bubbel ystert lova att börja på gym eller sluta med godis. Löftet måste vara något mer diffust, som inte är så lätt för andra att kontrollera men låter väldigt bra.

  För några år sedan lovade jag att SÄGA IFRÅN mer. Det är nog inte många som inser det, men jag är alldeles för snäll. Så jag lovade att ryta till. Hur det gick? Åt pipan. Jag började tuta flitigt åt bilister, särskilt sådana som verkar ha tagit ett principbeslut att inte använda blinker. Det var skönt att tuta, men vid några tillfällen blev jag nästan dödad. Obegripligt att folk blir så arga när man påpekar trafikregler. Jag blev också kögeneral vid bussen och sa till på skarpen när någon trängde sig, vilket många fegisar upp­skattade. Dock blev jag alltid argast själv, en gång så upprörd att jag glömde min väska på stationen.

  Vis av skadan bestämde jag året efter att så ofta som möjligt SÄGA POSITIVA SAKER till andra. Barnen frågade misstänksamt om jag hade en dold agenda, vilket jag ju hade. Jag skulle vara snäll och barnen hjälpa mig mer. Och på jobbet slutade det med att alla krävde löneförhöjning, eftersom de fick så mycket beröm.

  Året därpå lovade jag att ERKÄNNA NÄR JAG HAR FEL, trots att jag i princip alltid har rätt. Det satt ganska långt inne. Dessutom undergrävde det min auktoritet i familjen på ett beklagligt sätt. Jag hade till exempel sagt till barnen att det är livsfarligt att inte borsta tänderna, eftersom bakterierna kan sätta sig på hjärtat och leda till döden. Nu tvingades jag erkänna att det var en rätt fantasifull överdrift, om än med viss sanningshalt. Det visade sig att barnen spritt ryktet till alla sina kompisar, så jag tror i grunden att skoltandvården tackade mig.

  Vad ska jag lova i år? Återstår att se… Sist men inte minst:
  JAG HADE FEL i förra krönikan. I alla fall delvis. Helgmålsringningen i SVT sänds 17.50 Men helgen börjar kl 18, så jag hade ändå rätt.

  Ett riktigt gott nytt år till er alla härliga läsare, vi ses 2021!

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!