Det här tar jag med mig in i det nya året

Nyårslöften gör jag inte så ofta, däremot tycker jag att det är rätt bra att göra ett litet årsbokslut. Fundera över vad jag har upplevt och vad jag har gjort under året som känns bra. Inte på nivån stordåd eller jordenruntresor, utan stort och smått i vardagen. Som ett sätt att stanna upp och säga hej då till det gamla året, i stället för att bara rusa in i nästa (vuxenåren går ju fort som det är ändå…).

Det här tar jag med mig in i det nya året
Helena Rönnberg

När det gäller året på Icakuriren var en av de bästa dagarna den så kallade Lottadagen i juni. Då åkte hela redaktionen ut till vår ad Lottas mysiga lantställe, som har gott om plats för umgänge i trädgården och dessutom två maffiga hängmattor.
En av oss hade fått i uppdrag att hålla i en femkamp med roliga och lite udda grenar. Den visade sig ta fram tävlingsinstinkten i många av oss, även de lugnaste kollegerna fick små djävulshorn i pannan och kämpaglöd i blicken.

Och trots lite diskussioner om regler och eventuellt fusk från vissa grupper var stämningen god. Ja, hela dagen blev så där mysig och lyckad som man bara kan hoppas som arbetsledare, men som man behöver hjälp att fixa. Hjälp av vädermakterna, som gav oss strålande sol, hjälp av världens bästa kolleger, som har det bra tillsammans, som skrattar och kopplar av på ett fantastiskt sätt. För att i nästa stund, när det ska planeras ett nummer av Icakuriren eller lämnas en tidning till tryckeriet, slå om till samlat, proffsigt och koncentrerat lagarbete.

Det är sådana saker som jag tar med  mig in i det nya året.
I det här numret träffar ni vår nya redaktör Malin Larsson. Hon kommer varje månad att bjuda på roliga saker att göra själv. I det här numret gör hon fina rislampor. Framöver kommer hon att bjuda både på stickat, målat och snickrat.
Vi ska göra vårt bästa för att ni ska få mycket att se fram emot i Icakuriren i år.

Scroll to Top