Anders Lundin: Svenskättlingarna är överlyckliga över att få komma till Sverige

Nu börjar en ny efterlängtad säsong av den populära realityserien "Allt för Sverige" som dessutom firar 10 år. Var beredd på överraskningar!

Vad kan vi vänta oss den här gången?

– Svenskättlingar som är överlyckliga att få komma till landet deras förfäder lämnade, och som blir oerhört drabbade av familjehistorierna de får berättade för sig. Eftersom det är tioårsjubileum har vi ändrat lite i färdvägen fram till mål, så överraskningar väntar… 

Det är tionde säsongen, varför är serien så populär tror du?

– Historierna vi berättar berör oss alla, egentligen har de flesta av oss ganska enkla bakgrunder och vi känner igen oss i deltagarnas upplevelser och känslor. Många tittare tycker dessutom att det är spännande att få lära sig mer om Sverige. Och så är det ju något med amerikaner… vi svenskar har ju alltid tittat på amerikanska filmer och program. Nu tittar de på oss, och det är lite kittlande. 

Hur många nordamerikaner med rötter i Sverige finns det egentligen?

– Cirka åtta miljoner. Så vi kan fortsätta några år till utan att lida brist på deltagare.

Hur är det att programleda den här realityserien?

– Väldigt, väldigt roligt. Att resa runt och upptäcka Sverige med deltagarnas ögon är ett äventyr. Att jag till sist fick nytta av lärarutbildningen, främst i historia, känns också kalas. Äntligen får jag valuta för studie-
lånen från universitetsåren.  

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top