Så rensar du blåbären snabbt – med hårfön!

Trött på att rensa blåbären för hand? Här är tre smarta tips som snabbar på processen!

Har du haft blåbärslycka i år? Grattis! Att baka en blåbärspaj är härligt – men något som inte är riktigt lika kul är att rensa de små bären. Om du har fått nog av att lägga tid på att rensa blåbären för hand så finns det flera knep att prova. Ett lite ovanligt knep som har blivit viralt i sociala medier är att använda en hårfön. Läs hur du går till väga nedan och ta del av fler sätt som snabbar på blåbärsrensningen.


LÄS ÄVEN: Två superknep för att rensa svamp


Rensa blåbären snabbare och enklare – 3 knep:

1. Gallra direkt i skogen

Investera i en bärrensare som du dessutom kan ta med ut i skogen när du plockar bären. En bärrensare har ofta ett galler som du lägger bären på, tanken är sedan att man skakar så att kvistar och skräp försvinner.

2. Hårfönstricket

Användaren torpochting på Instagram lade upp en video där hon använde hårfönen för att rensa blåbären. Videon närmar sig 2 miljoner visningar! Så hur går det då till? Du häller helt enkelt ut blåbären på en plåt och blåser med hårfönen på bären, samtidigt som du rör runt lite för att kvistar, blad och annats skräp blåser bort.

3. Lägg ner bären i vatten

Ett väl beprövat knep är att lägga blåbären i kallt vatten. Bären sjunker till botten medan blad och skräp flyter till ytan.

Artikeln publicerades först hos Hus & Hem.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top