• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 16 nya fröer att så i vår

  Äntligen dags att botanisera bland butikernas fröpåsar. Här är ett urval av nya spännande skönheter och godsaker att peta ner i jorden nu.

  16 nya fröer att så i vår

  Fröjd för ögat

  Roligt inslag i perennrabatten är den bleka solhatten 'Hula dancer' som vajar med sin svagt vitrosa bastkjol. Drar till sig fjärilar men ogillas av rådjuren. Impecta.

  Rosenskäran kommer i år i en rolig muffinsformad variant av mixade toner från vitt till rosa, 'Cupcake mix'. Weibulls.

  Vild och vacker är nya praktnejlikan 'Spooky' i sina fransade kronblad. Perenn som blommar fint redan första året. Impecta.

  Krämigt vitgula sammetstagetesen 'Alumia vanilla cream' blommar rikligt. Nyp bort första knopparna så blir den buskig. Lord Nelson.

  Zinnia pryder både i rabatter och kruka, här 'Sahara salmon rose' i sinnligt rödrosa. Har dragerat frö som ger hög grobarhet. Weibulls.

  Den rikligt blommande zinnian 'Soleado' ger härliga solklickar i grönskan med sin guldgula krans kring mahognyrött öga. Nelson Garden.

  Ljuvligt himmelsblå nyans av blåsalvian har 'Cambridge blue', som är storblommande och lyser upp i rabatter och längs kanter, även i skuggiga fuktiga lägen. Impecta.

  Dramadrottning i vitt och mörkt rött är luktärten 'Night & day'. Kan sås direkt på friland men får längre säsong förodlad i djup kruka 5–6 veckor före utplantering. Rara Växter.

  Trädgårdens ståtligaste skönhet är meterhöga riddarsporren, här i nya toner av gammelrosa och syrenlila i 'Magic fountains cherry white bee'. Finns även i mörka 'lilac'. Impecta.

  Gott för gommen

  En riktig snygging är snackpaprikan 'Snacking purple', med söta frukter. Passar bra i kruka, förgrenar sig utan att behöva toppas. Lord Nelson.

  Svedjerova är en gammal finsk kulturväxt. 'Enon kanta' har saftigt, trådfritt kött och är god rå, som mos eller tillagad i ugn. Nelson Garden.

  Heta nya chilipepparn 'Erotica' i vackert orange fodral med spektakulär busig form. Lord Nelson.

  Spritbönan 'Yin yang' är dekorativt svartvit och kan skördas späd eller mogen och torkas till kokböna. Weibulls.

  Spräckliga körsbärstomaten 'Tiger' kan klättra hela två meter! Smakrik med mycket fruktkött och bra sort att torka i ugn. Lord Nelson.

  Pak choy är en smakfull kinesisk kål som är lättodlad och tålig mot kyla. Nykomlingen 'Joi choi' i mörkgrönt med helt vita stjälkar. Rara Växter.

  Lilla rödbetan 'Babybeat' skördas när den inte är större än en rädisa. Kan ätas färsk, och de späda bladen är goda i sallader. Impecta.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!