Så fixar du finaste påskäggen

Vem blir inte glad av ett vackert påskägg? Överraska familj och vänner med ägg i personliga mönster – allt du behöver är papper, sax och lim. Vi visar hur du gör!

1. Du behöver: Ägg av kartong (finns att köpa på Panduro), omslagspapper, tapetklister, pensel, sax, vackra snören, akrylklarlack.

2. Gör så här: Lägg ena halvan av ägget på papperet. Klipp ut en rektangulär bit som ska täcka hela ägghalvan. Klipp generöst, eventuellt överflöd kan tas bort i efterhand. Lägg den utklippta pappersbiten med den vita sidan upp. Pensla på tapetklister. Obs! Papperet blir lite lättare att jobba med om det blötläggs lite grann. Lägg därefter ägget – med utsidan nedåt – i mitten på det klistrade papperet.

3. Tryck varsamt fast papperet runt ägget. Går det sönder, täck bara över skarven med en ny bit limmat papper. Låt inte papperet täcka äggets kanter, då kan det bli svårt att stänga. När hela ägget är klätt, klipp eller skär försiktigt bort överflödigt papper. När limmet har torkat ordentligt, spreja äggen med akryllack så att de får en glatt yta.

4. Avsluta med att klippa till vackra band som du enkelt kan knyta runt äggen om du vill. Så där! Då återstår bara att fylla dem med spännande överraskningar.

Scroll to Top