Bygg ett eget blombord

Fixa ett bord med inbyggd rabatt. Gör ditt eget blommande bord. Ett gammalt bord, en sticksåg, en låda och kanske lite färg är allt du behöver.

Bygg ett eget blombord
Ett gammalt bord…
Bygg ett eget blombord
… och ett par lager färg. Klart!
Bygg ett eget blombord
Vi lade ett tunt lager jord i botten på plåtlådan och sådde så kallat kattgräs. En liten påse kostar runt 10 kronor. Efter cirka tio dagar hade vi stort och rufsigt grönt gräs i bordslådan.
Foto: Christer Vallstrand

Du behöver• Ett stadigt soffbord. Det kan du hitta i en andrahandsaffär för en liten slant, vårt kostade bara 250 kronor och hade en underhylla som vi tog bort.

• En plåtlåda cirka 3–4 centimeter djup, 22 x 22 cm stor och med en bred kant runt om. Den här lådan brukar finnas i växtvaruhus i flera storlekar och former.

Gör så härRita upp lådans bottenform där du vill ha den i bordet. Såga ut formen med sticksåg och prova att lådan hänger bra i hålet på sin breda kant. Det behöver inte vara särskilt snyggt utsågat eftersom lådans kant döljer eventuella misstag. Om du vill målar du bordet i val-fri färg.

Av: Kerstin Alvestrand

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top