Ge bort en blomma

Det är härligt att få blommor och det är kul att ge bort en bukett.

Ge bort en blomma
Foto:
Ge bort en blomma
Foto:

Det här behöver du:

· Papper av olika färger och sorter som kräpp-, silke- och glanspapper
· Ståltråd, piprensare, tunna kvistar till stjälkar
· Tejp, klister och sax

Så här gör du:

1. Den röda vallmon är gjord av rött kräpppapper. Vik en pappersremsa som ett dragspel och klipp ut stora kronblad som hänger ihop.
Linda sedan remsan med kronbladen som en blomma runt fingret och tejpa ihop den nertill. Stjälken är av plastad grön ståltråd. I blommans mitt sitter en liten strut av svart kartong som pistill.
2.Pingstliljorna består av flera cirklar vitt kräpppapper ovanpå varandra. I mitten finns en mindre cirkel av gult silkespapper. Klipp små hack i cirklarna och tufsa till dem så att de liknar kronblad. Stjälken är av en grön piprensare.
3.Rosorna är av gult och orange silkepapper. Klipp till en bred remsa, vik den dubbel och snurra den flera varv som en strut. Knyt ihop med tråd eller tejpa nertill. Forma det snurrade papperet så att det liknar en ros. Flera rosor på en grön ståltråd blir en girland. Gröna blad av papper fästs på stjälkarna.

Mer pyssel:

Mer Prickelin-pyssel hittar du här!

Av: Lotta Silfverhielm

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top