Veckans partyväska!

Sy en mjuk och mullig festväska

Veckans partyväska!
Foto:
Veckans partyväska!
Foto:

Den grå kattväskan är sydd av mjuk och luddig fleece. Den tar lite tid att göra men blir fin och håller bra.

Det här behöver du:

·fleecetyg
·nål och tråd
·filt
·paljetter
·läderremsa
·textil-lim.

Så här gör du:

Klipp till en remsa fleece, 40 cm lång och 13 cm bred. Klipp formen av katthuvudet längst ut på remsan.
Lägg den tillklippta väskan med avigsidorna utåt och sy ihop kanterna. Vänd väskan med den luddiga sidan utåt och sy på två små trekantiga filt- eller läderbitar som öron. Ögon och nos är små filtbitar och paljetter som limmats dit. Remmen är en smal läderremsa. Den som vill kan också sy fast en fleeceremsa som kattens svans.

Den rosa väskan går fort att göra. Väskan är gjord av prydnadsfilt som limmats ihop. Kul att göra till festen men inte särskilt hållbar.
Klipp ut efter mallen och vik och limma som på skissen. Limma en blank remsa runt kanterna av locket och en röd mun av sammet mitt på. Tungan är av samma oranga tyg som kanten. Till sist har väskan prytts med guldstjärnor och en blå paljett. Klipp till en lång filtremsa som rem.

Av: Lotta Silfverhielm

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top