Somriga kulturtips från Tara Moshizi

Allsång från soffan, nytt album från Mauro Scocco och frågesport för hela familjen, vår kulturredaktör Tara Moshizi ger sina bästa kulturtips just nu.

Somriga kulturtips från Tara Moshizi

Publikfritt på allsången

Ingen sommar utan allsång! I år får artisterna och programledaren Sanna Nielsen klara sig utan publik, men det hindrar dem inte från att stämma upp och bjuda på vackra visor och nya hittar. I åtta veckor framöver kan vi bänka oss framför tv:n på tisdagskvällarna och sjunga med för allt vi är värda. 

Tisdag 23 juni, 20.00, SVT1. 

Somriga kulturtips från Tara Moshizi

Rena rama julafton för alla Tomas Ledin-fans

Filmen En del av mitt hjärta är som en pralinask för alla Tomas Ledin-fans. Förutom storyn, som kretsar kring det hemvändande finansesset Isabella, bjuder den också på en hitkavalkad med Ledin-låtar du garanterat kan sjunga med i. 

Hollywoodstjärnan Malin Åkerman spelar huvudrollen som Isabella, som får känslor för sin gamla ungdomskärlek – precis när han är på väg att gifta sig. 

Släpps på dvd 29 juni. 

Somriga kulturtips från Tara Moshizi

Simning och musik under efterlängtad säsongsstart

Björn Skifs, Benjamin Ingrosso och Sarah Sjöström är de första gästerna i den nya säsongen av Renées brygga. Och visst bådar det gott för en härlig säsongs-premiär? Benjamin Ingrosso lagar pasta, och mellan tuggorna pratar gästerna om händelser som påverkat deras privatliv och karriärer. Allt under ledning av Renée Nyberg. 

Tisdag 23 juni, 21.00, TV4. 

Somriga kulturtips från Tara Moshizi

Tryggt och välbekant när Mauro Scocco är tillbaka

Ibland söker man förnyelse och friska fläktar. Ibland vill man bara att saker ska vara som de alltid har varit. Efter tio års albumpaus är Mauro Scocco aktuell med skivan Den stora glömskan, och spåren låter som Scocco alltid gjort: strävsamma, bitvis soliga och sköna att nynna med till när man sitter i bilen. Precis vad vi behöver. 

Finns på Spotify.

 

Somriga kulturtips från Tara Moshizi

Vackert och finstämt om vänskap

Den hårdnackade tidnings-reportern Lloyd får i uppdrag att porträttera en av USA:s mest omtyckta barnprogramledare: Fred Rogers (Tom Hanks). Han ställer sig motsträvig till uppgiften, men ju mer han lär känna stjärnan, desto närmare lär han känna sig själv. En vacker och finstämd film om kärlek, vänskap och konsten att förlåta. A beautiful day in the neighborhood släpps på dvd
den 29 juni. 

(Universal Sony)

 

Somriga kulturtips från Tara Moshizi

Trovärdig skildring om klass, relationer och kärlek

Jag har alltid varit nyfiken på städerskors vardag. De som ägnar arbetsdagarna inne i andras hem och som får en inblick i det mest privata, det hemliga, smutsen som vi aldrig skulle visa upp för någon utanför familjen. Huvudpersonen Mona är en 26-årig städerska som jobbar i de välbärgade hemmen i Taos, New Mexico. Hon är en hejdlös, intressant karaktär. Skör, men kaxig. ­Intellektuell, men vilsen. Rolig, men dyster. När Mona får jobb hos ett udda gift par tar det inte lång tid förrän hon inlett en relation med maken. Alltmedan hon fortsätter att städa hos paret. Samtidigt blir Mona påmind om sitt trasiga förflutna. Dammsuga i mörker är en spetsigt skriven bok, ibland grotesk, och författaren
– som själv varit städerska – skriver trovärdigt om klass, relationer och sökandet efter äkta kärlek. På köpet får man ett imponerade persongalleri. En innehållsrik roman för dig som gillar att få inblick i någon annans vardag, utan att för den sakens skull vilja tråka ut dig med vardagsrealism.  

 

Somriga kulturtips från Tara Moshizi

Sommarquiz– för hela familjen!

För alla familjer som gillar frågesport, och som gärna ägnar semesterdagar åt att tävla mot varandra i olika kategorier och svårighetsgrader. 

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top