• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Älska vardagen - ny blogg med Linda Skugge

  Var med och skapa Sveriges finaste vardagsblogg! Hos Icakuriren har vardagen alltid varit viktigast, och nu startar vi tillsammans med Linda Skugge en blogg "Älska vardagen" där alla kan vara med och hylla sin vardag!

  Linda Skugge. Foto: Peter Knutson

  Hej Linda, du ska starta en blogg hos oss som heter Älska vardagen. Berätta!

  – För att jag älskar vardagen! Vanlig normal fin vardag med matkassar och en sen middag för att man skjutsat en massa barn till olika aktiviteter. En kyl full med mat är en bra vardag. Små skoltjejer som själva fixar oboy och skrattar så de spiller. En treåring som just lär sig prata rent och äntligen säger sked istället för fed. Kall falukorv. Skolsnack och läxor. Jag vill lyfta fram alla vanliga saker som alla gör men som inte hyllas tillräckligt mycket.

  När upptäckte du, eller finns det något skifte mellan att älska fest till att älska vardag?

  – Just nu känns ju vardagen väldigt het i och med att ingen har råd att äta på dyra krogar eller shoppa dyrt. Jag tror att blodpuddingen kommer att få revansch 2010, man vill pimpa vardagen och njuta av det lilla i sitt eget hem med sin familj. Jag tror att jag kommer få otroligt mycket vardagsberättelser från fina människor iom den här bloggen.

  I många tidningar höjer man upp drömmen om det lite mer glamourösa livet- och många vill ju inspireras till det. Ska man inte just få drömma sig bort lite grann?

  – Jo men det finns ingen motsättning i att älska vardagen och att också älska att få drömma sig bort. Jag älskar att planera någon resa till nåt härligt ställe. Men det blir ju inte så ofta så då behöver man lyfta det fina i vardagen. Alltifrån tidiga morgnar tillsammans med barnen eller en snabb promenad nere vid vattnet tillsammans med mannen. Eller då man umgås med sina föräldrar en eftermiddag, allt sådan tid är otroligt viktig för mig.

  Vilka är höjdpunkterna i din vardag?

  – Höjdpunkterna är ju själva vardagen, man bestämmer tillsammans vad man ska äta och lagar mat och pratar och skrattar. Jag gillar också att städa och tvätta och sånt, sånt som luktar gott och blir rent. En disk är alltid fin. Det fina med vardag är att det är noll förväntningar och då slutar det alltid bättre än man tänkt sig. Jag kan tycka att få sova i säng med rena lakan är värsta lyxen, en vanlig tisdag i en förort norr om Stockholm. Mer än så behöver det ju inte vara.

  Men vad gör du när det är fest?

  – Jag har helst fest tillsammans med min man, bara vi två. Han lagar mat och så pratar vi. Så ser mina fester ut. Fester i jobbet är mer traditionella fast alltid utan alkohol.

  Hur undviker du/ tips för att vardagen blir tråkig?

  – Man tittar på sina barn och får lite svindel... dessa har jag fått, det är så galet fint att vi bor så många här hemma. Så min vardag är aldrig nånsin tråkig. Jobbigt och tungt kan det vara om vi är sjuka eller trötta, men tråkigt, det har jag faktiskt aldrig! Det är skratt, kladd, klet, skratt, sång, skrik, roliga historier och konstiga danser och hela tiden väldigt mycket action. Inget står nånsin stilla hos mig. Så ett tips är att vara aktiv. Gör man en massa olika saker hela tiden så kan det inte bli tråkigt.

  Berätta mer om din blogg.

  – Tanken är att hylla vardagen mitt i den kallaste årstiden då många bara längtar till sommaren. Mitt ibland oss på en måndagskväll finns det ju en otrolig massa fantastiska saker som borde få lyftas fram. Tex ett långt barnhår som tvättas och kammas. En disk som blir ren, jag älskar att diska eftersom händerna blir så varma haha!

  – Jag ska dela med mig av min vardag och vill att läsarna skickar in deras fina vardagsbilder och berättelser från mitt i vardagen. Det kan vara alltifrån en bild på när en mamma går ut med soporna tillsammans med ettåringen till en pensionär som är ute jättetidigt med hunden. Så skicka in allt vardagsfint så lägger jag ut det på bloggen (helt okej om ni vill vara anonyma).

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!