• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • En fröjdefull resa till Lübeck & Hamburg

  Julstämning med doft av glühwein, brända mandlar och rostade kastanjer

  En fröjdefull resa till Lübeck & Hamburg
  En fröjdefull resa till Lübeck & Hamburg

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

  När decembermörkret faller reser vi i väg på en färgsprakande julmarknadsresa där vi besöker ett julpyntat Lübeck och Hamburg.  Under resan besöker vi marsipanstaden Lübeck som bjuder på en av Tysklands mest omtalade julmarknader med mer än 350 år på nacken. De över 200 marknadsstånden erbjuder ett varierat och kvalitativt utbud av hantverk, juldekorationer samt mat och dryck med smak av den tyska julen, men också mycket annat som hör julen till. Varje år framställs en speciell julmarknadsmugg till den klassiska glöggen.  

  Vi besöker också hamnstaden Hamburg som erbjuder flera marknader. Den så kallade historiska julmarknaden finns vid rådhuset och är designad av en cirkusdirektör. Tusentals lampor lyser upp vartenda hörn av torget. Glöm inte att titta uppåt då och då för vid vissa tidpunkter under dagen kan det hända att tomten och hans renar kommer flygande över marknaden. 

  Vi reser tryggt med Rolfs Flyg och Buss som arrangerat resor sedan 1975. Välkommen att följa med på en resa fylld av vintermagi och förtrollande julmarknader som gör julklappsinköpen till en fröjdefull upplevelse.  

  På julmarknaderna hittar du fint hantverk i textil, läder, trä, och keramik.

  Dagsprogram 

  Dag 1 Avresa mot Ahrensburg 
  Vi åker genom södra Sverige och Danmark till Rödby. Färjan till Puttgarden tar 45 minuter. Vi fortsätter till Ahrensburg som ligger nordost om Hamburg och checkar in på Hotel am Schloss Ahrensburg. Första kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell och lär känna varandra lite mer. dag 

  Dag 2 Julmarknad i vackra Lübeck 
  Efter frukost gör vi en heldagsutflykt till den medeltida Hansastaden Lübeck, en av de vackraste städerna i Tyskland. Staden är belägen vid floden Trave och har norra Tysklands mest välbesökta julmarknad. Staden förknippas av många med marsipan som du kan inhandla i speciella marsipanbutiker som tex den klassiska Niederegger. Staden har också ett eget Marsipanmuseum. Här finns även sevärdheter som exempelvis Holstentor, Mariakyrkan och Heiligen-Geist hospitalet. Vi gör en promenad i gamla stan med vår reseledare och besöker därefter julmarknaden som breder ut sig i de centrala delarna av gamla stan. Under eftermiddagen återvänder vi till Ahrensburg och vårt hotell. Kvällen är fri för middag på egen hand på någon av stadens restauranger.  

  Festliga julstjärnor och smyckade granar bjuder in till en mysig promenad genom den traditionella julmarknaden runt torget i Lübeck.

  Dag 3 Julmarknad i hamnstaden Hamburg 
  Efter frukost gör vi en heldagsutflykt till Hamburg. Hamburg är berömt för sina julmarknader som sträcker sig över flera torg i innerstaden. Stadens största julmarknad breder ut sig framför rådhuset. Hit kommer utställarna från hela Tyskland. Vi gör en rundtur med vår reseledare och besöker därefter julmarknaden där vi kan njuta av utbudet av sötsaker, keramik, smycken med mera. Under eftermiddagen återvänder vi till Ahrensburg och vårt hotell. Kvällen är fri för middag på egen hand på någon av stadens restauranger. 

  Dag 4 Hemresa mot Sverige 
  Efter frukost reser vi hemåt. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknas nå Göteborg cirka 19.30. 

  Under julen förvandlas Hamburg till en glittrande julsaga med allt som hör julen till

  Resfakta  

  Resdatum 

  Avresa 2 december 

  Hemresa 5 december 

  Pris  
  3 375 kr per person i del i dubbelrum 

  Tillägg 

  Enkelrum 425 kr  

  Allt detta ingår i resans pris 

  • Buss T/R enligt program 
  • Tre övernattningar i del i dubbelrum 
  • Tre frukostar 
  • En middag 
  • Reseledare från Rolfs Flyg och Buss 

  Så här bokar du 

  Ring Rolfs Flyg och Buss tel.: : 031-550000 eller mejla grupp@rolfsbuss.se 

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!