• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Gör som katten och bli lyckligare

  I nyutkomna boken "Konsten att leva som en katt" kan man, på ett lättsamt och filosofiskt sätt, få reda på hur katten kan inspirera oss till att bli lyckligare.

  Gör som katten och bli lyckligare
  Ernest Hemingway med en av sina många och högt älskade katter.

  Katten har alltid varit författarens favoritdjur framför andra. Ernest Hemingway, Doris Lessing och Joyce Carol Oates har alla uttryckt sin kärlek till katten. Liksom på hemmaplan namn som Edith Södergran, Nils Ferlin och Werner Aspenström. Men varför?

  En självständig katt är förstås det perfekta sällskapet för den som har ett stillasittande, tidskrävande och ensamt arbete. Men än viktigare: katten har i själva sin natur alla de karaktärsegenskaper vi människor – förgäves – ägnar liv och konstnärskap åt att uppnå. Katten är fri, självsäker, lugn, elegant, nyfiken och stolt. Katten älskar sig själv först och blir därför älskad av andra. 

  Nyutkomna Konsten att leva som en katt (Forum) är ett slags lättsam, filosofisk självhjälpsbok. Här funderar den franske författaren Stéphane Garnier över vad katter kan lära oss människor. Under 15 års tid har han studerat den egna katten Ziggys välmående och upphöjda lugn: "Katter bryr sig varken om materiella ting eller social status, det enda som räknas är att de får njuta och göra det
  de själva vill."

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!