Vi bad er skicka in era lyckobilder – här är vinnarna!

Stunder av lycka kan gestalta sig på så många sätt. Det kan juryn för Icakurirens stora fototävling nu konstatera, som bland alla härliga fotografier inskickade av er läsare nu har korat en vinnare: Astrid Nilsson i Uppsala, som med sitt foto av sin farmor och farfar vinner första pris – en surfplatta från TCL. Grattis Astrid!

Vilken svallvåg av lycka som rullat in över redaktionen de senaste veckorna! I nummer 45 utlyste vi en fototävling bland er läsare och efterfrågade bilder som illustrerar tillfällen då ni mår som allra bäst. Och det är tydligt att det inte bara är stora tillfällen som födelsedagar, bröllop eller examensdagar som räknas till lyckohögtiderna. Tydligt är att det desto oftare är de små ögonblicken som förgyller våra liv – som den plötsliga åsynen av en solgul kantarell, himlavalvets panorama av stjärnor i natten, den varma omfamningen av ett efterlängtat barnbarn eller årets första friska dopp i havet! 

Bland runt hundra fotobidrag har juryn nu enats om vinnarna. 

Vi säger grattis till Astrid Nilsson, som med sitt varma lyckoporträtt av sin farmor och farfar fick juryns högsta poäng!

”Farmor och farfar gör mig lycklig”

Vinnarbilden av Astrid Nilsson, 21 år, Uppsala med beskrivningen ”Min farmor och farfar gör mig lycklig. Deras skratt. Deras kärlek. Deras värme. Det tycker jag att jag lyckats fånga i denna bild.” Det tycker även juryn, som gratulerar till första pris och en fin surfplatta från TCL inklusive ett års abonnemang på magasinstjänsten Flipp!

Grattis Astrid Nilsson, berätta om din ”lyckobild”! 

– Tack, vad roligt! Det här var i påskas och farfar hade nyligen flyttat in på ett boende. Vi ville göra något för att glädja honom, så vi åkte ut i naturen, grillade korv, skrattade och hade kul hela dagen.

Varför valde du denna bild? 

– Jag tycker bilden förmedlar mycket lycka, även om farfar inte är lika pigg som förr. De är fortfarande kära, vilket syns i bilden.

De gör dig lycklig? 

– Ja, min farmor och farfar gör mig lycklig. Jag bor i Uppsala, de bor i Järvsö men vi ses ändå ofta och jag brukar ringa farmor mycket. Vi har alltid kul tillsammans, de bryr sig om mig så mycket. Deras relation är så fin, de är fina mot varandra, det gör mig glad. 

2:a pris

2:a pris går till Johan från Molkom.

Johan Nensén Lindqvist, Molkom, tilldelas andraplatsen i vår fototävling med sin magiska naturbild. Vi säger grattis till utmärkelsen och till en mobiltelefon från TCL! Johan skriver: ”Lycka för mig är att ta med mig kissen ut för att sitta tillsammans och titta på norrskenet. Bilden är tagen vid Norra Långtjärn mellan Munkfors och Sunnemo i Värmland.” 

3:e pris

Jimmy kammar hem tredje pris!

3:e pris tilldelas Jimmy Vilderstorm, Ödsmål. Han beskriver sin lyckobild så här: ”Lille Jack får prova att sitta upp på hästryggen för första gången, tillsammans med storasyster Juni.” Grattis Jimmy, till en portabel router från TCL!

Flera guldkorn

Tack till alla läsare som har skickat in sina glädjespridande lyckobilder! Här bjuder vi på några fler av era härliga bilder.

”Min dotter hemma vid Siljan och Rättvik. Den totala lyckan av bad och sol.” Stefan Eriksson, Rättvik.
”Ett bad i november sen fika gör mig lycklig.” Rose-Marie Hedelind, Laxå.
”Min lycka är på topp, i naturen den fria.” Richard Madsen, Limhamn.
”Lycka är när man kommer hem och möts av en överlycklig isbjörn.” Sara Bergsten, Robertsfors.
”Mitt barnbarns lycka över jordgubben, gör även farmor lycklig.” Ann-Christine Holmberg, Mjölby.
”Lycka för min lilla dotter är att få tillbringa tid med sin mormor som bor i Jämtland.” Petra Näslund, Göteborg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top