Se filmen från Veras Stora Dag!

Sjuåriga Vera har en hjärntumör, och det innebär tuffa behandlingar och operationer. Att då för en dag få göra allt man önskar betyder väldigt mycket, följ med när Vera fick prova på att vara ambulansförare.

Vera har fått åka ambulans, Emilia har träffat kronprinsessan Victoria och Ekram fick träffa toppdesignern Jennifer Blom. Min Stora Dag är välgörenhetsorganisationen som möjliggör för svårt sjuka barn att förverkliga sin dröm och få en paus från sin tuffa vardag. För många av barnen och deras familjer har Coronaviruset gjort livet ännu svårare och många har blivit isolerade hemma eller på sjukhuset.

– Vi på Min Stora Dag är som många andra påverkade av den här krisen, men oavsett vad som händer omkring oss så ska vi fortsätta skapa viktiga och glädjegivande upplevelser för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

Att ansöka om en Stor Dag 

  • Det finns flera olika Stora Dagar som man kan ansöka till på Min Stora Dags hemsida www.minstoradag.org/ansok
  • Barn och unga mellan 4-18 år med en allvarlig sjukdom eller diagnos har möjlighet att ansöka med sitt sjukvårdsintyg.

Stora Dagar i coronatider

  • I år ser sommarens Upplevelsepaket lite annorlunda ut för att anpassas till rådande situation, men de är minst lika magiska ändå – just nu kan man till exempel ansöka om spännande digitala idolträffar! 

Bli månadsgivare

Fler barn väntar på en Stor Dag och du behövs mer än någonsin.
Var med och ge glädje till barn som kämpar genom att bli månadsgivare!
https://minstoradag.org/stod-oss/bli-manadsgivare/

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top