Sista chansen: Hjälp utsatta katter

Katten är ett älskat husdjur, ändå blir många utslängda. Imorgon avslutas Icakurirens insamling som i samarbete med Djurskyddet Sverige går till att hjälpa hemlösa och utsatta katter.

Det finns ungefär 100 000 hemlösa katter i Sverige. Ofta har de blivit lämnade vind för våg av ägare som tröttnat eller insett att de inte kan ta hand om dem när sommarhalvåret med sitt enkla utomhusliv tagit slut.

Förbjudet att överge djur

Tyvärr tycks många tro att katten klarar sig själv i det fria, men det stämmer inte alls. Det lurar massor av faror för en liten katt som plötsligt inte längre har något hem och som inte får någon mat. En del hemlösa katter upptäcks av vänliga själar som tar sig an dem eller kör dem till ett katthem där de kan få märkning och hjälp att finna nya hem. För andra katt­er slutar det illa.

Djurskyddslagen förbjuder oss uttryckligen att överge ett djur. Och alla djurägare måste ha kompetens nog att tillgodose sina djurs behov. Dessutom har en utredning tillsatt av regeringen nyligen föreslagit ett krav på obligatorisk id-märkning och registrering av katter, något som sannolikt skulle förändra tillvaron för katter.

Hjälper tusentals om året

Djurskyddet Sverige är en ideell organisation som jobbar både med praktiskt djurskyddsarbete och att stärka djurskyddet i lagen. Varje år omplacerar Djurskyddets lokalföreningar över 2 500 katt­er till nya kärleksfulla hem. Djurskyddet Sveriges lokalföreningar har gjort fantastiska insatser, och över hela landet finns det katthem med engagerade volontärer som gör allt för att utsatta katter ska få ett nytt och bra liv.

Hjälp oss att hjälpa!

Icakuriren startar i samarbete med Djurskyddet insamlingen ”För djurens bästa”, för att hjälpa hemlösa och utsatta katter. Insamlingen pågår till den 7 april.

Stöd Djurskyddets arbete så här:
– Swisha din gåva till 90 01 066. Skriv ”Icakuriren” i meddelanderutan.
– Sätt in en gåva på plusgiro 90 01 06-6. Märk gåvan med ”Icakuriren”. 

Djurskyddet har 90-konto vilket innebär att verksamheten kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Varmt tack för ditt bidrag, tillsammans gör vi skillnad för djuren!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top