• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sista chansen: Hjälp utsatta katter

  Katten är ett älskat husdjur, ändå blir många utslängda. Imorgon avslutas Icakurirens insamling som i samarbete med Djurskyddet Sverige går till att hjälpa hemlösa och utsatta katter.

  Sista chansen: Hjälp utsatta katter

  Det finns ungefär 100 000 hemlösa katter i Sverige. Ofta har de blivit lämnade vind för våg av ägare som tröttnat eller insett att de inte kan ta hand om dem när sommarhalvåret med sitt enkla utomhusliv tagit slut.

  Förbjudet att överge djur

  Tyvärr tycks många tro att katten klarar sig själv i det fria, men det stämmer inte alls. Det lurar massor av faror för en liten katt som plötsligt inte längre har något hem och som inte får någon mat. En del hemlösa katter upptäcks av vänliga själar som tar sig an dem eller kör dem till ett katthem där de kan få märkning och hjälp att finna nya hem. För andra katt­er slutar det illa.

  Djurskyddslagen förbjuder oss uttryckligen att överge ett djur. Och alla djurägare måste ha kompetens nog att tillgodose sina djurs behov. Dessutom har en utredning tillsatt av regeringen nyligen föreslagit ett krav på obligatorisk id-märkning och registrering av katter, något som sannolikt skulle förändra tillvaron för katter.

  Hjälper tusentals om året

  Djurskyddet Sverige är en ideell organisation som jobbar både med praktiskt djurskyddsarbete och att stärka djurskyddet i lagen. Varje år omplacerar Djurskyddets lokalföreningar över 2 500 katt­er till nya kärleksfulla hem. Djurskyddet Sveriges lokalföreningar har gjort fantastiska insatser, och över hela landet finns det katthem med engagerade volontärer som gör allt för att utsatta katter ska få ett nytt och bra liv.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!