• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nu kan du få din hund på ett frimärke

  FÖREVIGADE Astrid Lindgren, Zlatan och Avicii har fått pryda frimärken – nu får alla hundar i Sverige chansen! Tävlingen arrangeras av PostNord i samarbete med Svenska Kennelklubben.

  Nu kan du få din hund på ett frimärke

  Våra frimärken visar en bred bild av Sverige, t ex djur, natur, kultur, aktuella och historiska händelser. Ett av de mest återkommande förslagen till frimärksmotiv är sällskapsdjur och just hundar ligger i topp. PostNord uppmärksammar därför människans bästa vän med tema hundar på frimärken. 

  – Att välja ut fem finalister kommer givetvis bli svårt. Alla är välkomna att delta och vi önskar oss en bredd av hundar i bidragen. Vi söker efter fem hundar som av någon anledning borde bli frimärksmotiv, alltså lite som hundarnas svar på Astrid Lindgren, Zlatan och Avicii, säger Kristina Olofsdotter, chef för PostNord Frimärken och medlem i Frimärksrådet.

  För att frimärksmotiven ska spegla hundar i Sverige i dag samarbetar PostNord med Svenska Kennelklubben som är hundägarnas riksorganisation. Tillsammans med PostNords Frimärksråd kommer hundarna väljas ut och vi hoppas få bidrag från norr till söder.

  – Svenska hundägare är väldigt engagerade i sina djur. Jag är övertygad om att många kommer att tycka att den här tävlingen är både rolig och inspirerande. Det ska bli jättespännande att de del av alla förslag och att välja ut de fem vinnarna, säger Hans Rosenberg, presstalesperson på Svenska Kennelklubben. 

  Tävlingssugna hundägare kan skicka in sina bidrag mellan den tjugonde januari och den nionde februari 2020 via hemsidan postnord.se/minhund. Efter att juryn, bestående av representanter från PostNords Frimärksråd och Svenska Kennelklubben har valt ut de bästa bidragen kommer en hundfotograf ta de bilder av hundarna som sedan blir frimärken. Frimärkena lanseras i handeln den 27 augusti 2020.

  Så här skickar du in ditt bidrag: 

  • Gå in på postnord.se/minhund
  • Följ instruktioner och skicka in en bild på din hund tillsammans med en skriftlig motivering
  • Vinnarna meddelas under vecka 12
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!