Premiär för två nya onlinekurser på Icakuriren

[b]PREMIÄR[/b] Nu får Icakurirens onlinekurs Maghälsa sällskap av två nya kurser, skapade av Icakurirens jurist Susanne Forsman och stylist Hedvig Andér.

Premiär för två nya onlinekurser på Icakuriren
Susanne Forsman, Icakurirens jurist

Introduktionskurs i testamente

“Det är viktigt att känna till vad som händer vid dödsfall”

Icakurirens jurist Susanne Forsman har gjort en onlinekurs där du lär dig grundläggande regler om arv och testamente, vem som behöver skriva testamente och vad du får skriva i det. Du får också flera praktiska exempel på vanliga arvssituationer och tips om hur du bör tänka om du funderar över att skriva testamente.

Vem är du?

– Jag är jurist och har jobbat i många år med familjerättsliga frågor. Efter ett par år i domstol började jag på bank, och där upp- täckte jag hur roligt det är att få träffa människor i livets alla olika skeden och kunna hjälpa dem att förebygga problem genom att tän- ka till före. Jag är själv ett så kallat särkullbarn, med skilda föräldrar och halvsyskon och bonussyskon, och vet hur viktigt det är att känna till vad som händer vid dödsfall, skilsmässa med mera.

Vad får man lära sig genom din kurs?

– Genom min kurs får man lära sig dels grundläggande regler för arv och testamente, dels vad man bör tänka på när man funderar på att skriva ett eget testamente. Det ska vara en hjälp så att man har tänkt igenom och vet vad man bör tänka på när man får hjälp av jurist att skriva testamente.

Varför är det viktigt med familjejuridik?

– Alla lever vi i någon form av rela- tion till andra människor, och det är viktigt att känna till vilka regler som gäller. Juridiken ska vara en hjälp att hantera de situationer som uppstår, och om man har tänkt till innan så är det lättare att göra det. 

 

TILL KURSEN 

 

Premiär för två nya onlinekurser på Icakuriren
Hedvig Andér, Icakurirens modeexpert

Hitta din stil

“Jag vill ge dig inspiration att skapa din egen stil”

Hedvig Andér, stylist, känd bland annat genom Icakurirens modereportage och tv-programmet Go’kväll i SVT.

Varför har du gjort den här kursen?

– Kursen är en första del av två i en uppdatering av min bok Hitta din stil med Hedvig som kom ut för fem år sedan och är slutsåld, men som jag ofta får förfrågan om var man kan hitta.

Vad får man lära sig?

– Jag vill att kursen ska ge dig en stor dos med inspiration, en bra kroppsuppfattning, kunskap om färg, ge dig styrka att våga skapa din egen stil, förstå hur du bygger en hållbar garderob fylld med kläder som passar dig och ditt liv.

Vem passar den för?

– Kursen passar alla kvinnor, oavsett ålder eller storlek, som vill få grundläggande kunskaper i passform, färg och stil. 

 

TILL KURSEN

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top