• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lekterapeuten Mats får utmärkelsen Mitt stora stöd 2019

  Välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag delar varje år ut utmärkelsen Mitt Stora Stöd till någon som underlättar vardagen för barn som lever med en allvarlig sjukdom eller diagnos.

  Lekterapeuten Mats får utmärkelsen Mitt stora stöd 2019
  Mats Hildén får utmärkelsen Mitt stora stöd. Här tillsammans med Juryn. Foto: Min stora dag

  17-åriga Victor Hedberg från Djurås utanför Falun har varit sjuk i hela sitt liv och lever med en svår kronisk tarmsjukdom kallad Intestinal pseudo-obstruktion. Det innebär att mag- och tarmsystemet inte fungerar som det ska och för Viktor har detta lett till långa sjukhusvistelser och smärtsamma undersökningar. Då har lekterapin med Mats Hildén varit en viktig plats för att glömma det svåra och ägna sig åt saker han tycker är roliga. Mats har varit ett stort stöd för hela familjen sedan de först lärde känna varandra för tio år sedan. 

   – Victor kan vara lite blyg i början, men när han litar på någon, då pratar han på. Och Mats och han har utvecklat en form av kompisrelation som betyder massor, faktiskt för hela familjen, berättar Viktors pappa Thomas.

  Mats är också väldigt bra på att se och göra det där lilla extra, och kommer ofta med överraskningar till barnen. Han fixar fram hockeybiljetter eller ordnar så att elitspelarna i Leksand kan komma och hälsa på. 

  Att Mats nominerats till Mitt stora stöd säger han "känns otroligt och overkligt."

  – Ibland är det ett tungt jobb. Det går inte bra för alla patienter, så är det ju. Men, samtidigt händer det så mycket roligt här i vardagen. Att se barnen bli glada över småsaker, som att vi kan få fram ett playstation till ett barn som ligger på isoleringen, eller att höra Victor och hans kompisar prata om hockeymatchen, det gör det värt varenda ansträngning.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!