Här är nya juliga läsken – med smak av skumtomtar

Vasa Bryggeri har tappat upp våra klassiska skumtomtar på flaska och kolsyrat dem.

Olika mer eller mindre knasiga smakkombinationer är regel snarare än undantag så här i väntan på jul. Som vi tidigare berättat så har årets glögg från Blossa fått smak av limoncello och medelhavsörter, och Annas pepparkakor smakar knäck, för att nämna några. 

Nu kommer ytterligare en nyhet på samma tema, nämligen Gammeldags Skumtome – en kolsyrad läsk med smak av skumtomtar. Det är Vasa Bryggeri i Sundsvall som fått den goda idén att överföra det klassiska julgodiset till flaska. 

– Vi kan se att efterfrågan på annan läskedryck än den tidlösa julmusten har ökat senaste åren. Därför passar vi på att möta efterfrågan och samtidigt utveckla sortimentet såhär lagom till att vintersäsongen kör igång. Det känns väldigt roligt och vi tror att den kommer uppskattas av många, säger Niclas Nilsson, VD på Vasa Bryggeri, i ett pressmeddelande.

Det här är inte första gången Vasa Bryggeri lanserar en speciell julsmak. Redan förra året kom deras Gammeldags knäckkola, som ska smaka som hemlagad knäck.

Vad tror du, kan det vara gott med skumtomtar i flytande, kolsyrad form, eller har du fått nog av alla konstiga smaker som dyker upp inför julen?