• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Leif GW Persson släpper sällskapsspel

  Nu kan du testa om du är lika listig och strategisk som Sveriges mest kända kriminolog.

  Leif GW Persson släpper sällskapsspel
  Foto: Getty, Alga

  Leif GW Persson har gjort succé med sitt vin. På bara tre veckor hade "GW:s röda" sålts i över 15 000 flaskor, enligt Expressen. Nu följer kriminologen upp framgången genom att lansera sitt eget sällskapsspel tillsammans med Alga. 1 augusti släpps "GW:s brott", ett spel där det gäller att lista ut hur brottslingar tänker och sätta dem bakom galler, berättar tv-profilen för 8till5.

  – Jag tillhör den generationen som spelade sånt och det var väl en av anledningarna till att Alga kontaktade mig. Jag erinrar mig, med ett stort mått av sentimentalitet, mina egna familjära sammankomster där man satt och spelade "Monopol" och "Tjuv och polis" och sånt tillsammans olika generationer. Därför tyckte jag att det var en rolig idé. Tanken är att det ska återföra den sociala samvaron familjevis, säger han.

  Idén till spelet, som kräver både list, mod och taktiskt tänkande från spelarens sida, kommer från Alga. Men GW har satt sin personliga prägel på flera detajer, skrivit texter och valt namnet. 

  Annika Furuvik.

  – Intresset har varit enormt stort från alla parter. Kopplingen mellan spelidé och Leif är verkligen en fullträff, säger Annika Furuvik, utvecklings- och marknadschef på Alga, till 8till5.

  Den framgångsrike författaren och kriminologen berättar att han är mycket känslomässigt engagerad i spelet. Han hoppas kunna bidra till minskad uppkoppling och den självupptagenhet som han menar kommer i och med vårt användande av olika skärmar. 

  – Jag har sex barn och elva barnbarn, men de sitter mest och gluttar i sina mobiler, de går inte att nå. Det påverkar den sociala samvaron, det enda man hör är att det blippar på olika håll och kanter. Folk blir helt absorberade av det där, säger Leif GW Persson och fortsätter:

  – Det vore väl trevligt om ungarna plötsligt öppnar truten när man träffar dem.

  "GW:s brott" är ett familjspel för 10 år och uppåt, 2-5 spelare. Från och med den 1 augusti finns spelet att köpa hos Akademibokhandeln. 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!