22-åriga Mikayla är första kvinnan med Downs syndrom som tävlar i en Miss USA – tävling

Hon är den första kvinnan med Downs syndrom att tävla i en deltävling för Miss USA och vill nu inspirera andra.

Mikayla Holmgren, 22 år från Minnesota, har skrivit historia. Hon är den första kvinnan med Downs syndrom som tävlar om att får bli Miss USA. 

Under tävlingen fick hon priset “Spirit of Miss USA”, ett pris för hennes inställning och personlighet, och fick stående ovationer när hon var på scen och tog emot sitt pris. 

“Du är vad en Miss USA ska vara, du är alltid sann mot dig själv och sätter andra i första rummet. Du har ödmjukhet och en förmåga att överkomma svårigheter med ett leende på dina läppar och en passion i ditt hjärta”, löd motiveringen. 

– Jag är väldigt förväntansfull, att jag nu får synas i världen och jag är väldigt stolt över mig själv, sa Mikayla tidigare till CBS. 

Mikayla Holmgren har dansat sedan hon var sex år gammal, och vill fortsätta inspirera unga människor att följa sina drömmar. 

– Jag vill gärna bli modell, jag vill leva självständigt och fortsätta kämpa för allas rätt att vara en del av samhället. Jag vill vara ett lysande exempel för acceptans, skrev hon på sin Facebooksida i höstas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top