• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Icakuriren har träffat Linnéa Claeson: "Skitförbannad och ledsen över att det ser ut som det gör"

  Bilder på könsorgan, hot och ovälkomna sexmeddelanden på sociala medier. Handbollsspelaren Linnéa Claeson bestämde sig för att säga ifrån – och blev en hjälte för hela svenska folket.

  Icakuriren har träffat Linnéa Claeson: "Skitförbannad och ledsen över att det ser ut som det gör"
  Foto: Margareta Bloom Sandebäck

  Linnéa Claesons Instagramkonto Assholesonline har över 270 000 följare och hennes kamp mot sexistiska kommentarer har uppmärksammats av medier både i Sverige och utomlands. 

  – Faktum är att jag är skitförbannad och ledsen över att det ser ut som det gör. Inte så mycket för min egen skull, jag har alltid haft den här "fuck-you-mentaliteten", utan för andras skull. Jag skulle önska att Assholesonline inte behövdes, men tyvärr finns det ett enormt behov, konstaterar Linnéa. 

  För Linnéa känns det bättre att agera, istället för att bara reagera, på det som i själva verket är grova sexuella kränkningar. Det blir ett sätt att ta kommandot, trots att man kanske känner sig som det offer man faktiskt är. 

  – Jag minns den första gången jag screenade (fotade av en bild man fått i datorn eller telefonen, reds anmärkning) en okänd killes kukbild, som han skickat till mig. Jag lade upp den på hans Facebook-sida så att alla hans 572 vänner kunde se, med kommentaren "Hej alla Antons vänner. De här bilderna har jag fått från Anton, trots att jag bett honom att sluta skicka dem. Nu tänkte jag att ni, som är hans vänner kanske kan få honom att sluta."

  Läs hela intervjun med Linnéa i Icakuriren nr 48, i butik 28 november.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!