Här är årets julklapp 2017 – miljövänlig och hälsosam

Den klimatmedvetna och sunda konsumenten slår in en elcykel och lägger under granen i år, enligt HUI research.

En återkommande tradition så här inför jul är att HUI research utser årets julklapp, en produkt som antingen är en nyhet eller fått en uppsving under året, som förväntas sälja bra och representera den tid vi lever i.

I år har elcykeln utsetts till årets julklapp.

– Elcykeln har just nu stark vind i ryggen. Klimatoro, hälsotrend och regeringens premie gör den till en given årets julklapp, säger Jonas Arnberg, vd  på HUI Research, till Svenska Dagbladet.

Som en del i en stor klimatsatsning föreslås nämligen en premie för billigare elcyklar i regeringens budget för 2018. Detta skulle kunna innebära att staten står för en fjärdedel av kostnaden för elcyklar som kostar upp till 10 000 kr. Förslaget har inneburit en rejäl uppsving för försäljningen av elcyklar.

Motiveringen till årets julklapp är att elcykeln “speglar de svenska konsumenternas ökande klimatmedvetenhet, vilja att ta hand om sin hälsa samt önskan att vara fri, flexibel och stundtals bekväm”.

Källa: Svenska Dagbladet

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top