Snart öppnar Sveriges första kattcafé i Stockholm

Här kan du klappa katter och fika samtidigt – kan det bli bättre?

Kattcafeer är i sig inget nytt koncept, i framför allt Japan är det vanligt att man får inta sin fika i sällskap av söta små fluffbollar. Däremot har konceptet inte funnits i Sverige – fram tills nu! I slutet av månaden startar en crowdfunding-kampanj på Kickstarter för att så småningom kunna starta The Cat Corner, Stockholms första kattcafé, på Södermalm.

– Det finns många i Stockholm som älskar katter, men som inte har möjlighet att äga någon själv. En i familjen är kanske allergisk, eller så får man inte ha husdjur enligt hyreskontraktet. Då kan man komma till kattkafét och umgås istället, säger grundaren Dirk Lüders till Stockholm Direkt.

Till caféet har man valt ut nio hemlösa katter som kommer att vara där för kelsugna besökare att klappa. Det kommer också att finnas djurvårdare till hands och besökare kommer att få boka tid så det inte blir för mycket folk på caféet, vilket skulle kunna oroa katterna. 

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top