• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är julfilmerna du måste se i mellandagarna

  Jul och mellandagar är som gjorda för att mysa i soffan med en härlig film. Här tipsar vi om julfilmer som bidrar till stämningen på ett fantastiskt sätt.

  Här är julfilmerna du måste se i mellandagarna
  Så här mysigt ska man ha framför tv:n. Foto: Getty

   

  Ett päron till farsa firar jul 1989

  Har du haft en strulig jul där det mesta har gått snett? I så fall ska du titta på den här filmen där Chevy Chase spelar Clark Griswold, mannen som trots att han vill väl skapar katastrofer vad han än gör. 

  Här är en rolig scen från filmen som ger perspektiv på att misslyckas med julmaten.

   

  Love actually  2003

  Vill du ha en riktigt lång och romantisk pralin som inte sparar på känslor så är Love actually ett säkert kort. Här flätas en massa öden samman och den gemensamma nämnaren är förstås kärlek. Självklart är Hugh Grant med och den här gången spelar han en förälskad premiärminister. Vissa kan tycka att den är lite väl sliskig, men till jul och om man slötittar så går det även bra för lite mer kritiska tittare.  

   

  Livet är underbart 1946

  Det här är en klassiker som alltid visas under jul i i USA. Hollywoodikonen James Stewart gör en av sina största roller i filmen som regisserats av en annan storhet, nämligen Frank Capra. 

  Filmen handlar om att livet kanske inte alltid blir som man tänkt, men att det kan vara bra för det. Vi får följa George Bailey som är självmordsbenägen på självaste julafton, men som med hjälp av en ängel inser att han har alla sina vänner och sin familj att leva för.

  Filmer från Hollywoods-gulålder är lika bra för stämningen som de klassiska jullåtarna med Bing Crosby och frank Sinatra. 

   

  Tomten är far till alla barn 1999

  En svensk film som blivit en riktig julklassiker. Filmen bjuder på förvecklingar och relationer så det står härliga till och svenska skådisar som verkligen levererar. För regin stod Kjell Sundvall och Katarina Ewerlöf fick en guldbagge för bästa huvudroll. Det här är julångest när den är som roligast. 

   

  Die Hard 1988

  För dig som gillar pang pang så är Die Hard en av få actionrullar med jultema. Bruce Willis tar i sin genombrottsroll sig an tyska rånare som tagit över en skyskrapa i Los Angelses. Hela uppgörelsen utspelar sig under julhelgen och julskämten flyger tätt. Nyligen bortgångne Alan Rickman gör också en formidabel roll som superskurken Hans Gruber. 

   

  The Holiday 2006

  Till sist har vi kommit fram till den film som många på redaktionen håller som den främsta julfilmen. Här möter vi superstjärnorna Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law och Jack Black. En bostadsbytarsajt placerar Los Angelses-bon Cameron Diaz i England och engelskan Kate Winslet i Hollywood under julhelgen. Väl på plats händer det grejer. Romantik och mys i massor, men var är Hugh Grant?

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!