• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • TV: Barn gissar var kött kommer ifrån

  Att kött kommer från djur är det inte många barn som vet. I den här filmen får vi se barn gissa vad de tror att maten de äter faktiskt kommer från.

  Det är ett stort mentalt avstånd mellan de gårdar och slakterier där vårt kött kommer ifrån och hur de presenteras och säljs i våra mataffärer. Så pass långt att många barn inte har någon aning om vad kött faktiskt är för något. Även vi vuxna har många gånger en skev bild av verkligheten och vi väljer många gånger aktivt att inte fundera så mycket över vad som ligger där på tallriken. 

  Avsändaren bakom filmen är en köttproducent som vill värna om kunskapen och medvetenheten om kött och var det kommer från. Deras syn på saken som faktiskt låter riktigt sund, är att ju mer vi vet om något desto större krav ställer vi. Annars kanske vi riskerar en utveckling där vi som barnen i filmen tror att pannbiff kommer ifrån pandor.  

  Se filmen och skratta och ta sedan ett samtal med dina barn eller barnbarn nästa gång det serveras kött, eller kanske efter maten. 

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!