Ledsna isbjörnen Pizza har det tillfälligt bättre

Tidigare i höst skrev vi om den ledsna isbjörnen Pizza som sitter en i en trång glasbur i ett köpcenter i den kinesiska staden Kanton. Nu har han fått det tillfälligt bättre, men snart kan han vara tillbaka i buren igen.

Just nu befinner sig Pizza, som har kallats världens ledsnaste isbjörn, med sin mamma och pappa på djurparken i staden Tianjin. Enligt TT ska Peter Li vid djurrättsorganisationen HSI ha sagt så här när det blev klart att Pizza skulle flyttas. “Han kommer äntligen att kunna känna solen i pälsen, känna frisk luft och se himlen i sällskap av sin mamma och pappa”

Det låter ju fantastiskt, men problemet är bara att flytten är temporär och att Pizza snart kan vara tillbaka i köpcentrumet när lokalerna är färdigrenoverade. 

Trots att miljontals människor är engagerade i Pizzas öde och att flera djurparker har erbjudit sig att ta hand om björnen, så vill köpcentret inte ge med sig, skriver TT.  

Här nere i tv-klippet kan ni se vilka otroligt torftiga lokaler den stackars isbjörnen får leva i. 

Fortsättning följer. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top