• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lovette Jallow: Alla ska få känna sig vackra

  Hör smink och politik ihop? Självklart, menar entreprenören Lovette Jallow, som med sin nya bok vill peppa till skönhetsvård och få sminkföretagen att skärpa sig.

  Lovette Jallow: Alla ska få känna sig vackra
  Skönhetsidealen är annorlunda i Gambia, konstaterar Lovette Jallow. Där handlar det mer om attityd och mindre om att ha ett visst utseende. Foto: Peter Knutson

  Allt började med resan hem. Lovette Jallow – fastighetskonsult, perukmakare och utbildad make up-artist – återvände till Sverige efter ett antal år i England. Hon var glad och förväntansfull, men redan på Arlanda kom en gnagande tanke. Ingen på reklamtavlorna såg ut som hon. Inga produkter i skönhetsbutiken – dit hon som sminkintresserad självklart slank in – var anpassade till hennes mörkare hudton.

  – Det kändes som om inget hänt sedan jag läste tidningen Frida som tonåring hemma i Haninge, och alltid var tvungen att ge bort gratissminket som följde med till mina vita vänner. I England har utvecklingen kommit mycket längre. Där speglar reklamen befolkningen. Och där finns ett helt annat utbud av skönhetsprodukter för alla hudtoner.

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!