• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Därför ska du inte varna innan du stänger av tv:n

  Att varna barn som tittar på tv, spelar tv-spel eller tittar på sin ipad innan man stänger av, är vanligt. Men enligt forskare är det helt fel metod.

  Därför ska du inte varna innan du stänger av tv:n
  Foto: iStock

  Om två minuter stänger vi av tv:n. Så brukar det låta hos många småbarnsföräldrar och meningen med det är att vänja barnen vid tanken på att tittandet ska ta slut. På så sätt hoppas föräldrar världen över att reaktionen ska bli mildare, men i verkligheten är det precis tvärtom. 

  Forskare på University of Washington har samlat uppgifter från 27 familjer om hur varningen fungerade jämfört med att bara stänga av. Studien är inte särskilt stor, men ska ha utförts väldigt detaljerat, skriver New York Times. 

  Forskarna blev förvånade av att erfara att barnen blev oftare och mer upprörda efter en varning, än när tv:n bara stängdes av. Julie Kientz som är en av forskarna bakom studien tror att anledningen till att reaktionen blir större är att barnen ges tid att förbereda motstånd, skriver New York Times. 

  Om studien stämmer så kommer alla föräldrar och mor- och farföräldrar där ute kunna spara både tid och tårar. Riktigt bra forskning, tack. 

  Tror du att det stämmer?
  Ja
  64
  56
  Nej
  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!