• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Smaktest: Färdiga köttbullar

    Många köpta kylköttbullar varken doftar eller smakar kött. Och tyvärr inte mycket annat heller – med få undantag. Icakuriren har smakat tio sorter.

    Smaktest: Färdiga köttbullar
    Foto: Ann Jonasson/Ulf Svensson

    Gå direkt till testet>>

    Hemtrillade köttbullar har ofta grov färskonsistens och tydlig köttsmak. 

    Köpeköttbullar är en helt annan kategori, knappt jämförbar, och får bedömas efter egna villkor.

    Industriköttbullarna är inte rullade. Några har lite rund form, men alla tycks vara antingen spritsade eller skivade från längder. Det gör dem svåra att steka till jämn färg. De kan inte skakas runt i pannan, utan måste vändas en och en.

    Industribullarna har nästan alltid slät konsistens och överblandat homogen, odynamisk smak.

    Potatis istället för ströbröd

    Kryddpeppar kan anses typiskt för svenska köttbullar, men få av de färdiga bullarna visade spår av det. Ingen bullsort är märkt "glutenfri", men det syns ingen glutenhaltig ingrediens på etiketterna. Istället för ströbröd är utdrygningen potatis i olika former.

    Sockrad smet

    Icke ett E-nummer så långt ögat når! Men vad gör glukossirap och druvsocker i recepten? Sockrad smet verkar sannerligen otidsenlig. Köttsmak vore bättre. 

    Se hela testet på nästa sida>>

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!