Snart kan du köpa IKEA-cykeln

När nu IKEA lanserar sin egen cykel så gissar vi på att det blir en massiv succé.

I augusti i år kommer du att kunna köpa cykeln Sladda på IKEA. I sann effektiv IKEA-anda kommer cykeln i unisex-modell och sätts naturligtvis ihop av köparen själv. 

En rolig grej med cykeln som redan vunnit ett av världens mest prestigefulla desigpriser (Red Dot Award) är att den saknar kedja och i stället drivs framåt av en rost- och oljefri remdrift. Remdriften ska bidra till att cyklen ska vara så underhållsfri som möjligt och vara lätt att äga och använda, enligt IKEA. 

Läs mer: Nu blir det hårdare passregler

Med ett smidigt klicksystem ska man kunna sätta fast korg och pakethållare och slipper på så sätt skruvande och meckande med verktyg. Om det är så smidigt som IKEA påstår får vi se när cyklarna kommer ut på marknaden. 

Vad cykeln kommer att kosta är fortfarande oklart, men om priset blir det rätta kan nog det här bli en riktig folkcykel. Det skadar ju inte att den faktiskt är riktigt snygg i all sin enkelhet. 

Här kan du gilla Icakuriren på Facebook. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top