Svenska hamburgerkedjan Clock återuppstår

Visst minns ni Clock, det svenska och statliga alternativet alternativet till McDonalds? Nu återuppstår de som hamburgerresturanger med sikte på att finnas i hela Sverige.

För alla som var barn och unga på 80-talet väcker Clock nostalgiska minnen. Oftast ville man hellre gå på McDonalds, men föräldrarna tyckte ofta att Clock var ett bättre förslag. Grejen med Clock var att de visade tecknad film – ett starkt kort på 80-talet. 

Clock var från början ett svenskt statligt svar på McDonalds och ingick från början i Sveriges Allmänna Restaurangbolag, eller SARA som det förkortades. Nittiotalet blev tufft för kedjan och den sista restaurangen lades ned så sent som 1999. 

Nu har Linköpings krogkung Magnus Nystrand köpt upp märket och tänker starta tre restauranger i staden. 80-talets plastiga burgare kommer han dock inte ta med sig, skriver Corren.se. 

– Jag har alltid älskat fina hamburgare, problemet är att de ofta serveras i så otrevliga miljöer. Nya Clock ska servera hamburgare, som vi malt själva, i riktigt mysig miljö, säger Magnus Nystrand till Corren.se. 

Inom kort kanske man inte behöver ta sig hela vägen till Linköping för att få en Big Clock.

– Det vet jag inte, men vi satsar på hela Sverige. Dock ska vi bara äga de tre Linköpingsrestaurangerna, resten blir som franchiseföretag, ägda av andra men med samma koncept, säger Magnus Nystrand till Corren.se.

Om ett år öppnar den första Clock i Linköping. 

Läs hela artikeln här. 

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top