Därför är det dumt att bädda sängen

En bäddad säng gör att sovrummet direkt ser mycket trevligare ut och att man känner sig duktig. Men om du vill ha en ren säng, så är det helt fel recept.

Därför är det dumt att bädda sängen
Det är dessa du vill undvika.

Att direkt efter att man klivit upp lägga täcket prydligt över sängen, är det sämsta man kan göra vad det gäller hygien. Då bidrar man nämligen till att hålla kvar den fukt man lämnat efter sig under natten. Fukten gör sängen till ett paradis för kvalster, skriver The New Zealand Herald.

Nya rön: Hjärnan mår bättre av choklad

Kvalstren bor i tusental i våra sängar och lever på hudrester som skavts av från våra sovande kroppar under natten. Själva kvalstren är egentligen inte problemet, utan deras avföring. Hur liten den än må vara, kan kvalsterbajset orsaka kli och rodnader.

Det bästa sättet att bli av med sängmonstren utöver att tvätta lakanen är att få bort fukten från sängen. Det vill säga att inte bädda den. Utan fukten klarar sig inte kvalstren och de minskar därför i snabb takt.

För den som vill ha lite fint hemma, så är alternativet att bädda när man kommer hem från jobbet, så lakanen fått torka och vädra ut ordentligt.  

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top