bayerpartner

Annons
Foto: Bayer

Sommar utan fästingbett

Snart dags för sommarledighet! Äntligen gott om tid att njuta av sol och värme, bad och härliga promenader tillsammans med din fyrbenta vän. Men du har väl fixat fästingskyddet innan ni ger er ut på sommaräventyr? Nya miljöer kan betyda ökad risk för fästingöverförda sjukdomar. En sväng förbi apoteket är allt som behövs innan ni ger er av.

Annons

Inte låter du din katt ta med ohyra hem?

Det är de små, små djuren din katt tar med hem i sin päls som du ska vara orolig över. Fästingar, som kan smitta dig och familjen med otäcka sjukdomar, eller loppor, som kan vara riktigt besvärliga att bli av med så snart de tagit din bostad i besittning. Men det finns en enkel lösning.

Annons
Foto: Bayer

Trygg mot fästingar ända till hösten

Samtidigt med vårvärmen vaknar fästingarna till liv. Otäcka parasiter som kan sprida sjukdomar, inte bara till oss människor utan också till våra kära husdjur.
Välj ett fästingskydd till din hund eller katt med stor omsorg. Alla skyddar nämligen inte mot smitta som tex TBE och fästingfeber (anaplasma).

Annons

Så här förbereder du din hund inför semesterresan

Semester med din fyrbenta vän är en perfekt möjlighet att få tid att njuta av varandras sällskap och göra precis det ni älskar mest. Men om du planerar att resa tillsammans med din hund till nya miljöer måste du också vara uppmärksam på nya faror. Oavsett om turen går till Danmark, Sydeuropa eller sommarstugan i skärgården, så bör hunden skyddas mot parasiter och andra smittämnen.

Annons

Efter 16 år med diabetes – nu ska Alexandras hund hjälpa henne hålla koll på blodsockernivån

Snart hoppas Alexandra få sova lugnt på nätterna. Under alla år med diabetes har hon vaknat flera gånger varje natt för att kolla blodsockernivån. Men nu kommer hon att få hjälp – av sin hund Molly, som håller på att utbilda sig till assistanshund.
Färdig assistanshund blir Molly först om drygt ett år – och utbildningen kostar pengar. Tack vare sponsring från Bayer Animal Health har Alexandra och Molly fått den här möjligheten.

Annons

Här är hundarna som är förklädda superhjälta

Alla hundar betyder något extra för sina ägare, men assistanshundar står förmodligen sin husse eller matte allra närmast. Dessa superhjältar får vardagen att gå ihop – men kan också göra skillnad mellan liv och död.
– För oss är det självklart att stödja Svenska Service- och Signalhundsförbundets viktiga verksamhet. Vi vill att fler hundar ska ha möjlighet att bli sina ägares hjältar på heltid, säger Sanna Odegaard på Bayer Animal Health.

Annons

Fästingsäsongen är här – dags att ta skydd

Med varmare väder kommer fästingarna, det behövs inte så många plusgrader för att de otäcka rackarna ska vakna. Se till att skydda dig själv men tänk också på att skydda din fyrbenta vän. Den kan också drabbas av fästingöverförda sjukdomar och – genom att ta in fästingarna i bostaden – riskera att smitta dig.

Scroll to Top