Håll hunden och katten fri från fästingar och loppor – så undviker du att de följer med hem

Skydda din fyrbenta vän – och dig själv - mot fästingar. Ett bra val är att skaffa ett fästingskydd som avvisar fästingarna innan de hunnit bita och kan sprida eventuell smitta. Om det dessutom är långtidsverkande kan du koppla av hela långa fästingsäsongen.

Att välja fästingskydd till din hund eller katt behöver egentligen inte vara så svårt. Att det ska ta död på fästingarna är naturligtvis ett givet krav. Men det är ytterligare några saker som är bra att tänka på:

  • Väljer du ett skydd som avvisar fästingarna innan de har hunnit bita, minimeras risken för att de följer med djuret in i bostaden. Utan fästingbett slipper du oron för att du eller din fyrbenta vän blir smittad av t.ex. borrelia eller TBE. Fråga på apoteket om avvisande fästingskydd.
  • Väljer du ett medel som skyddar på utsidan, behöver du inte oroa dig för att de aktiva substanserna går in i djurets blod.
  • Väljer du ett skydd som är långtidsverkande, kan du koppla av och känna dig trygg i hela fästingsäsongen och du behöver inte komma ihåg att upprepa behandlingen varje eller var tredje månad.
  • Väljer du ett skydd som är vattenfast kan din badglada hund plaska runt hela sommaren. Alla medel är inte vattenfasta eller lämpliga att bada med.
  • Väljer du ett skydd som fungerar lika bra till katt som till hund behöver du inte vara orolig om din hunds bästa vän råkar vara en katt. Vissa fästingmedel innehåller ämnen som är giftiga för katter. 

Läs mer om Serestos fästinghalsband här. 

Håll hunden och katten fri från fästingar och loppor – så undviker du att de följer med hem

Hur fungerar Seresto fästing- och lopphalsband?
Seresto är ett halsband som gradvis släpper ut en låg, kontrollerad dos med en substans som sätter sig i hundens eller kattens hudfettlager och avvisar fästingarna och lopporna innan de biter. Substanserna är ofarliga för däggdjur som hund, katt och människa.

Seresto fästinghalsband skyddar i upp till 8 månader Den långa verkningstiden är bra att komma ihåg när du jämför priser på olika produkter. 

Du som har en katt som gillar att klättra i träd kanske är fundersam över säkerheten med halsband. Faktum är att de flesta katter inte har något emot att ha ett halsband. Den dubbla säkerhetsmekanismen på Seresto till katt gör också att det snabbt lossnar ifall katten skulle fastna.

Håll hunden och katten fri från fästingar och loppor – så undviker du att de följer med hem

Just nu stödjer Seresto assistanshundarnas viktiga arbete att stötta sina ägare som behöver extra hjälp. Vid köp av Seresto på Apotek Hjärtat går en del av behållningen till Svenska Service- och Signalhundsförbundet och nya fyrbenta superhjältar.

Här kan du läsa mer.

Håll hunden och katten fri från fästingar och loppor – så undviker du att de följer med hem

*(källa: stingstudien.se).

Seresto vet. för katt och hund (imidakloprid, flumetrin), halsband. För behandling och förebyggande av lopp- och fästingangrepp. Farmakologisk grupp: Receptfritt medel mot ektoparasiter, insektsdödande och repellerande medel. Varningar: Låt inte små barn leka med halsbandet och stoppa det i munnen. Husdjur som använder halsbandet bör inte tillåtas att sova i samma säng som sin ägare, speciellt inte barn. Marknadsföringstillstånds-innehavare: BayerAnimal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Tyskland. Ombud: Bayer A/S (Danmark) Tel: 08-580 223 00. För ytterligare information: www.fass.se. Senaste översyn av produktinformation (SPC): 2015-08-31

Läs mer om Seresto här.

Scroll to Top