Här är hundarna som är förklädda superhjälta

Alla hundar betyder något extra för sina ägare, men assistanshundar står förmodligen sin husse eller matte allra närmast. Dessa superhjältar får vardagen att gå ihop – men kan också göra skillnad mellan liv och död. – För oss är det självklart att stödja Svenska Service- och Signalhundsförbundets viktiga verksamhet. Vi vill att fler hundar ska ha möjlighet att bli sina ägares hjältar på heltid, säger Sanna Odegaard på Bayer Animal Health.

Hundar är inte bara våra kärleksfulla och lojala bästa vänner på fyra ben – några av dem är förklädda superhjältar, även kallade assistanshundar. Dessa speciella personligheter tränas till att hjälpa sina ägare med livsviktiga saker, som att hålla koll på deras blodtryck och signalera viktiga ljud. Förutom en mantel i guld, förtjänar de därför en plats i rampljuset.

Här är hundarna som är förklädda superhjälta

Ägaren bekostar utbildningen – utan hjälp av subventioner

Men att bli en godkänd assistanshund tar mellan 12 och 18 månader och träningen kostar cirka 50 000 kronor. Något ägaren själv får betala utan hjälp av subventioner. På Bayer Animal Health har man därför bestämt sig för att stötta verksamheten med assistanshundar.

– Det är många människor i Sverige som har särskilda behov av extra hjälp i vardagen. Från april till september genomför vi därför en kampanj i samarbete med Apoteket Hjärtat. För varje fästinghalsband från Seresto som vi säljer där går 15 kronor för att stötta Svenska Service- och Signalhundsförbundets verksamhet, så att de kan utbilda nya assistanshundar, säger Sanna Odengaard.

Här är hundarna som är förklädda superhjälta

Så kan du stödja assistanshundarnas viktiga arbete

Pengarna går direkt till utbildning av nya hundhjältar genom Svenska service- och signalhundsförbundet. Genom att skydda din egen hund eller katt från fästingar, kan du alltså hjälpa till att göra en skillnad för alla som behöver stödet av en assistanshund.

Här kan du stötta utbildningen av nya fyrbenta superhjältar.

Här är hundarna som är förklädda superhjälta

Så fungerar Serestos fästinghalsband

Seresto är ett fästingavvisande medel till hund och katt som avvisar och dödar fästingar innan de hinner bita. Seresto skyddar i upp till åtta månader. Det är både vattentåligt samt förebygger och behandlar dessutom mot loppor och löss. Genom att förebygga med ett fästingavvisande skydd som förhindrar fästingbett, minimerar du risken för sjukdomar, samtidigt som din hund eller katt kan vistas och busa i naturen utan att ta fästingarna med hem.

Läs mer om Seresto här: www.seresto.se

För produktinformation, klicka här.

Här är hundarna som är förklädda superhjälta
Scroll to Top