Trygg mot fästingar ända till hösten

Samtidigt med vårvärmen vaknar fästingarna till liv. Otäcka parasiter som kan sprida sjukdomar, inte bara till oss människor utan också till våra kära husdjur. Välj ett fästingskydd till din hund eller katt med stor omsorg. Alla skyddar nämligen inte mot smitta som tex TBE och fästingfeber (anaplasma).

Visst är det härligt när naturen vaknar till liv! Hundpromenaderna blir längre och har du en katt som kan vara ute tar den kanske också lite större lovar kring huset.

Dessvärre vaknar även fästingarna så snart medeltemperaturen går över 5 grader. Många tror nog att sommaren är fästingarnas högsäsong, men det är under vår och höst som de är som mest aktiva. Då sitter de och lurar i gräset medan din hund eller katt njuter av vårpromenaden.

Trygg mot fästingar ända till hösten
Foto: Bayer

Så skyddar du din fyrbenta vän

I särskilt utsatta områden, som exempelvis längs våra kuster är risken att smittas med TBE och fästingfeber som störst. Vi människor kan vaccinera oss mot TBE, men det finns inget vaccin för våra fyrbenta vänner. Därför måste du se till att skydda ditt djur med ett fästingmedel. Om din hund inte tar med sig fästingar in i bostaden slipper du dessutom oroa dig över att de ska bita sig fast på dig eller familjen.

Det finns olika typer av fästingskydd på marknaden och det är inte helt lätt att välja. Se först och främst till att välja ett fästingskydd som både avvisar och dödar fästingarna. Först då är din hund eller katt skyddade mot TBE och fästingfeber, då fästingarna ramlar av djurets päls innan de hinner bita och suga blod. Ett sådant fästingmedel är t.ex. Seresto, som dessutom är långtidsverkande, så din fyrbenta vän har ett skydd hela fästingsäsongen.

Läs mer på www.seresto.com

Trygg mot fästingar ända till hösten
Foto: Bayer

Halsbandet som hjälper 

Seresto är ett halsband som gradvis släpper ut en låg dos med en substans som lägger sig i djurets hudfettlager och gör att fästingarna inte biter och suger blod.

Köp Seresto fästinghalsband receptfritt på ditt apotek. Gör det redan nu, så kan du tryggt njuta av våren tillsammans med din hund eller katt. Och av sommaren och hösten också förstås!

Läs mer på www.seresto.com

Trygg mot fästingar ända till hösten

Seresto vet. för katt och hund (imidakloprid, flumetrin), halsband. För behandling och förebyggande av lopp- och fästingangrepp. Farmakologisk grupp: Medel mot ektoparasiter, insektsdödande och repellerande medel. ATC-kod: QP53AC55. ReceptfrittVarningar: Låt inte små barn leka med halsbandet och stoppa det i munnen. Husdjur som använder halsbandet bör inte tillåtas att sova i samma säng som sin ägare, speciellt inte barn. Marknadsföringstillståndsinnehavare: Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Tyskland. Ombud: Bayer A/S (Danmark) Tel: 08-580 223 00. För ytterligare information: www.fass.se. Senaste översyn av produktinformation (SPC): 2016-07-27

Scroll to Top