Inte låter du din katt ta med ohyra hem?

Det är de små, små djuren din katt tar med hem i sin päls som du ska vara orolig över. Fästingar, som kan smitta dig och familjen med otäcka sjukdomar, eller loppor, som kan vara riktigt besvärliga att bli av med så snart de tagit din bostad i besittning. Men det finns en enkel lösning.

Har du ordentlig koll på vilka smådjur din katt tar med sig hem? Ja en och annan mus förstås och kanske dessvärre en fågelunge. Men parasiter märks inte när din katt kliver över tröskeln. De gömmer sig i pälsen och när du väl upptäcker resultatet av deras framfart kan det vara för sent.

Ta skydd mot fästingöverförda sjukdomar

Så snart temperaturen stiger över fem grader så vaknar fästingarna. När din katt strövar fram i gräset är den ett tacksamt offer för dessa blodtörstiga parasiter, som kan bära på farliga sjukdomar. Kanske inte lika farliga för din katt som för dig och din familj. Var femte fästing bär på borrelia, vilket kan ge besvärliga symptom. TBE är en virussjukdom som också sprids av fästingar. Den kan orsaka inflammation i hjärnan eller hjärnhinnorna och är livshotande om det inte behandlas i tid.

Ett enkelt sätt att skydda sig mot fästingöverförda sjukdomar är att inte låta katten ta med dem hem. Seresto fästinghalsband släpper ifrån sig en substans som parasiterna inte gillar och gör att de inte biter sig fast. Du slipper leta fästingar i kattens päls så snart den varit ute.

Läs mer på www.seresto.com.

Loppor drabbar både dig och katten

Seresto skyddar också din katt från loppor. Dessa hemska blodsugare som gärna biter både dig och din katt. Kattloppor är vanligast söderut men de kan få fäste även längre norrut. Och när de har fått fäste i ditt hem är de näst intill omöjliga att bli av med. De reproducerar sig oerhört snabbt och kan finnas kvar i samma miljö i över ett år. Till slut kan en ordentlig sanering vara det enda som hjälper. Dessutom kan katter dra på sig andra loppor, som smittar från små bytesdjur. Dessa kan inte reproducera sig i ditt hem, men bits och orsakar klåda och irritation ändå.

Så både för din egen skull och för kattens skull vill du undvika loppor. Att den fått loppbett kan du märka genom att den fått klåda. Vissa kan till och med få en kraftig allergisk reaktion, s k loppallergidermatit, som kan visa sig i form av rodnad och små sårskorpor, framför allt i länden och utmed ryggen. Ibland kan vissa områden bli upphöjda och vätskande efter intensivt slickande. Även håravfall förekommer.

Köp Seresto på apoteket

Seresto avger en låg kontrollerad dos med en substans som sprider sig i kattens hudfettlager och gör att fästingar eller loppor inte biter och suger blod. Ett tryggt skydd, både för dig och din katt. Halsbandet har en säkerhetsmekanism som gör att det lossnar ifall din katt skulle fastna någonstans. Så du behöver aldrig vara orolig. Dessutom är det är långtidsverkande och skyddar upp till åtta månader.

Seresto köper du receptfritt på apotek över hela landet.

Här kan du köpa Seresto.

 

Inte låter du din katt ta med ohyra hem?

Seresto vet. för katt och hund (imidakloprid, flumetrin), halsband. För behandling och förebyggande av lopp- och fästingangrepp. Farmakologisk grupp: Medel mot ektoparasiter, insektsdödande och repellerande medel. ATC-kod: QP53AC55. ReceptfrittVarningar: Låt inte små barn leka med halsbandet och stoppa det i munnen. Husdjur som använder halsbandet bör inte tillåtas att sova i samma säng som sin ägare, speciellt inte barn. Marknadsföringstillståndsinnehavare: Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Tyskland. Ombud: Bayer A/S (Danmark) Tel: 08-580 223 00. För ytterligare information: www.fass.se. Senaste översyn av produktinformation (SPC): 2016-07-27 Läs mer här.

Scroll to Top