Alla artiklar

  • Härliga sommarbilder på kungafamiljen

    Juli – det betyder semester för de flesta av oss, även för kungafamiljen. Och visst passar våra älskade kungliga på att njuta av stränder och grönska! Följ med på en bildkavalkad utan skymten av galauniformer och skavande tiaror.

  • Åtta år efter Englas död: Jag är rädd för den dag då min systers mördare kommer ut

    Det var bara 20 månader mellan Engla och storasyster Sol. De var som tvillingar och allra bästa vänner. En dag kom Engla aldrig hem efter sin cykeltur. Nu berättar Sol om åren efter sin systers död och hur hon vill kämpa för brottsoffers rättigheter.

  • Kronärtskocksröra till grillat

    En sorts pesto, fast med kronärtskockor. God ihop med allt på grillbuffén, men också att klicka på crostini och servera som drinktilltugg.

  • Örtostkräm

    En ostcrème med färska örter passar bra till laxen eller som dippa för bröd eller färskpotatisen saltimbocca.

  • Grillade nektariner med gorgonzola

    Söt frukt och honung är en god kombination med sältan från osten. Grilla gärna nektarinerna i god tid och värm dem sedan med osten vid servering. Nektarinerna är också goda att lägga på en sallad med parmaskinka och rucola.

  • Rödbetspaket med fetaostsmör

    Att lägga ?paket? på grillen är verkligen praktiskt. Man kan förbereda dem i god tid och förvara dem i kylen fram till att de ska läggas på grillen. Paketen kan också värmas i ugnen på 250º, ca 8 minuter. Det goda fetaostsmöret passar också bra att servera till grillade lammkotletter.

  • Gremolatamarinerade grillade grönsaker

    Den här salladen med grillade grönsaker och en fräsch dressing är ett gott tillbehör till det mesta som är grillat. Grönsakerna kan grillas och marineras i god tid, men ta fram dem från kylen en stund innan de ska serveras.

  • Färskpotatis saltimbocca

    Gott tillbehör till laxen. Fungerar också som en egen liten rätt som är god att dippa i rörorna.

  • Fänkålsgrillad laxsida

    En hel laxsida är praktiskt att lägga på grillen om man är många. Genom att grilla den över indirekt värme, och ta den från värmen när den fortfarande har en liten rå kärna i mitten, får man en saftig lax. Tänk på att köpa en jämntjock bit så att tillagningstiden är densamma för hela laxen.

Scroll to Top